Boldrup Museum - Nordjyske Museer

Boldrup Museum - Nordjyske Museer

Vores sted

Boldrup Museum er et lille stråtækt husmandssted, hvor du finder have, marker og dyrehold, som det har set ud i begyndelsen af 1900-tallet. Museets dyr, der alle er gamle racer, er altid en del af et besøg på museet.

Ud over de gamle bygninger findes der alle moderne faciliteter i veludstyret undervisningsbygning – handicaptoilet, køkken, køleskab, wifi, projektor osv.

Museet har en veludstyret lejrplads med seks lukkede shelters, servicehus med toilet, bruser, lille køkken med køleskab, to kogeplader, kaffemaskine m.m. Stor bålplads med brænde.

Der er desværre dårlige offentlige transportforbindelser til museet, så man skal selv sørge for transporten.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

På Boldrup Museum bliver der arbejdet praktisk med forskellige arbejdsprocesser relateret til livet på det lille landbrug omkring år 1900. I de smukke og autentiske rammer kan man opleve et lille stykke levende Danmarkshistorie. Boldrup Museum er et oplevelsescenter, hvor man må røre og benytte de forskellige genstande, og rammerne - marker, have og gamle bygninger - museets populære dyr, kombineret med moderne og gode undervisningsfaciliteter, giver en helstøbt oplevelse for alle.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

På Boldrup Museum erfarer børnene på egen krop, hvordan livsvilkårene har ændret sig enormt i løbet af de sidste hundrede år. Samtidig får de også en øget bevidsthed omkring deres egen dagligdag og livsvilkår. Børnene oplever også, at det er sjovt at lære nyt, og et besøg på Boldrup Museum skal gerne være en glad og positiv oplevelse, som gør indtryk på børnene.

Museets skoletjeneste har både et historisk værksted og en naturskole; i naturskolen arbejdes der primært med områdets natur - der bygges fuglekasser, fiskes i Simested å, fanges smådyr i vandhullet og meget mere. 

Arbejdet i både historisk værksted og naturskolen kan også foregå på skolen/institutionen eller i jeres egen natur.

Boldrup Museum er smuk landlig idyl
Syng 'Hist hvor vejen slår en bugt' - så kender du Boldrup Museum.
Foto

Boldrup Museum

©

Boldrup Museum

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

31 99 41 79

Kontakt:

Gert Rubæk
31 99 41 79
Yderligere information:

Bestilling af undervisningstilbud:

Kontakt Gert Rubæk på mail eller telefon.

Et besøg i skoletjenesten koster 900 kr. Skoler fra Rebild og Mariagerfjord kommuner kan benytte skoletjenesten gratis. Der betales for et eventuelt materialeforbrug.

Det er gratis for alle at besøge museet på egen hånd. Museet er åbent alle dage, hele året. De gamle brygninger åbner automatisk kl. 9.00 og lukker 21.30.

Museet har en veludstyret lejrplads med seks lukkede shelters og et åbent servicehus med toilet, bad og køkken; servicehuset er kun lukket i frostperioder.

Der er adgang til toilet døgnet rundt.

Lejrpladsen er altid åben for brug. Grupper kan bestille overnatning hos museets naturvejleder, Gert Rubæk. Overnatning koster 25 kr. pr. person.