Glud Museum

Glud Museum

Vores sted

Et frilandsmuseum - som gør historien levende

Glud Museum tilbyder gratis adgang til museet for alle skoleklasser. Ønsker i mere end blot et besøg, tilbyder Glud Museums skoletjeneste en række undervisningstilbud, som er udarbejdet til forskellige klassetrin.

På Glud Museum kan man lære om livet i vores gamle landsbyer. Gå på opdagelse hos husbond og madmoder i 1700-tallet, hos husmandsfamilien eller landsbysmeden, eller besøg bonden og hans karl på den firlængede bondegård fra 1920’erne. Husene og deres interiører åbner dørene til en anden tid og en anden hverdag, end den vi kender i dag.

Har I ønsker eller forslag til åben skole-samarbejde eller historisk fagdag, så kontakt os på skoletjenesten@gludmuseum.dk.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

På Glud Museum kan historien opleves i autentiske omgivelser, og eleverne kan se den, lugte den og mærke den på egen krop. Her på frilandsmuseet bliver historien til andet og mere end en fjern fortid, vi læser om i historiebøgerne. De historiske huse skaber rammerne om et unikt læringsrum, hvor historien konkretiseres og elevernes viden og spørgelyst bringes i spil. 

I museumsundervisningen fortælles konkret og levende om hverdagslivet på landet fra 1660 og frem til i dag, med udgangspunkt i museets historiske bygninger. Aktiviteter sikrer, at historien bliver nærværende, at eleverne kan se den, lugte den og mærke den på egen krop.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Glud Museums skoletjeneste er klar til at møde eleverne med spændende og fagligt relevante tilbud, særligt rettet mod historieundervisningen. Tilbuddene er tilpasset forskellige klassetrin og trinmål og kan skræddersys ift. varighed og indhold, så de spiller ind i jeres aktuelle undervisning. 

De smukke bindingsværksbygninger lægger også op til spændende samtaler omkring bæredygtighed, materialer, indretning og matematik. Museumsområdet har flere historiske haver, som kan inddrages i natur/teknik eller biologiundervisningen.

Oversigtskort Glud Museum
Oversigtskort Glud Museum
Foto

Glud Museum

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

75 68 30 82

Kontakt:

Anne Ditte Rüsz
75 68 30 82
Yderligere information:

Praktiske informationer:

 • Betaling: Dagtilbud og skoleklasser har gratis adgang til museet. Har man booket et undervisningsforløb, sender museet en faktura efter besøget.
 • Mad og drikke: Det vil være muligt at spise madpakker på museet, men det er ikke altid muligt at købe mad og drikke.
 • Toilet: Der er mulighed for toiletbesøg og der er handikaptoilet.
 • Transport: Bus nr. 104 standser tæt ved museet og der er busparkering, hvis I kommer i egen bus. 
 • Påklædning: Da de fleste af aktiviteterne foregår udendørs, skal man i tilfælde af dårligt vejr være godt klædt på.
 • Oplev Glud Museum: Frilandsmuseet består af 14 historiske bygninger, hvor man kan gå på opdagelse efter forløbet. Man er også velkommen til at lege med redskaberne i legeskuret.

Færdselsregler:

 • Færdsel på museet skal foregå roligt under hensyntagen til de øvrige gæster. Inde i de historiske huse løber man ikke. Udenfor må man gerne løbe.
 • Der er mange gamle ting og huse, man skal passe på, derfor: gå ikke ind i rum, der er spærret af med snore eller lignende, sæt jer ikke i møblerne og rør ikke ved tingene (med mindre I har fået lov af en museumsansat).
 • Hvis elever skal løse opgaver ved at tegne og skrive på opgaveark, må de ikke skrive op ad vægge, døre, møbler og andet på museet. De kan fx skrive op ad hinandens rygge. 
 • Kast ikke med ting, sten eller snebolde.
 • Medbragt mad spises i Salen eller udendørs. Ingen mad eller drikke må spises i de historiske huse.
 • Læreren/pædagogen har under hele besøget ansvaret for at reglerne overholdes.
 • Det er lærerens/pædagogens ansvar, at eleverne opfører sig respektfuldt overfor museets gæster, bygninger og personale. Det forventes naturligvis også, at læreren deltager aktivt i undervisningsforløbet på museet.