Museet Sønderskov

Museet Sønderskov

Vores sted

Museet Sønderskov er det kulturhistoriske museum for Vejen Kommune. Vi fortæller de historier, der gemmer sig inden for kommunens grænser og sætter dem i perspektiv til den nationale og internationale historie.

Eleverne møder som det første den hvide hovedbygning, der gennem tiden har huset adskillige adelige og borgerlige familer, inden det i 1990'erne blev omdannet til museum. Har eleverne ikke været her før, får de en kort introduktion til stedet, inden vi går igang med et forløb.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Museets undervisningstilbud sigter mod at skabe et perspektiv til elevernes egne liv og selvfølgelig til skoleundervisningens emner. Tilbuddene tager udgangspunkt i en dialogbaseret tilgang, hvor eleverne opfordres til at bidrage aktivt med deres input fra egne liv, viden fra skolen eller bare spørge løs.

Selvom museet er placeret i en gammel herregård, som i sig selv rummer utallige gode historier, rækker museets udstillinger langt udover herregårdshistorie og griber fat i hele lokalegnens udvikling, og giver mulighed for at fremme elevernes forståelse af det område de selv er en del af, og hvordan området placerer sig i den store historie. 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Museet vil bidrage til at hjælpe skolerne og lærerne i arbedet med at opfylde undervisningsplaner og læringsmål. Det er derfor vigtig for os, at vi har mulighed for at tilpasse eksisterende tilbud eller udvikle nye tilbud, så vores forløb bedst muligt understøtter lærernes undervisning. Vi vil derfor altid sætte pris på input og samarbejde i planlæggelsen af elevernes besøg på museet.

Sønderskov set fra sydsiden
Sønderskov hovedbygning
Foto

Nick Schaadt

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

60130029

Kontakt:

Museet Sønderskov
60130029
Yderligere information:

Bestilling af undervisningstilbud:

mandag-torsdag kl. 9.30-16, fredag kl. 9.30-14

Pris for entré:

Gratis