TID - Museum for Odense

TID - Museum for Odense

Vores sted

TID - Museum for Odense er byens kulturhistoriske museum.

Udstillingerne viser Danmarks- og Odenses historie fra stenalder til i dag - og som noget helt særligt kan I opleve byens Børnemuseum, hvor børnene inviteres til at lege sig ind i historien.

Oplev følgende:

  • Børnemuseet: En interaktiv børneudstilling, hvor børn gennem leg og opgaver bliver klogere på stenalder,
  • Børnenes Baggård:  Et baggårdsmiljø med snedkerværksted, lejlighed og baggårdsaktiviteter, hvor børn kan opleve livet i Odense som i 1890'erne.
  • "Fyn-midt i verden": Udstillingen giver i temaer en fynsk fortolkning af Danmarks- og verdenshistorien med masser af lyd, lys og filmklip og et interaktivt spiltorv.
  • "Byens liv": En udstilling om Odense i middelalder og renæssance. Udstillingen fortæller om byens udvikling fra en lille landsby til en storby med udsyn til Europa.
  • "Pernille Lykkes Boder": Tre fattig-lejligheder med lejlighedsinteriør fra henholdsvis 1600 og 1935-45 samt en børnevenlig legeudstilling. 
Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Undervisningen på TID - Museum for Odense ligger vægt på at børnene selv får genstandene i hånden, prøver de "historiske arbejdsmetoder" og i samarbejde med formidleren finder frem til kulturhistorien.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

På TID - Museum for Odense kan børn og unge arbejde med stort set alle historiske tidsperioder gennem de forskellige udstillinger.

TID Skoletjenesten undervisningstilbud
Hvad man egentlig kan se på et skelet fra middelalderen?
Foto

Ard Jogsma

©

TID - Museum for Odense

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

65 51 46 01

Kontakt:

Museum Odense
65 51 46 01
Yderligere information:

Pris for undervisning:

Der er fri adgang til elever og lærere fra skoler og uddannelsesinstitutioner, når besøget finder sted som led i undervisningen.