Anchers Hus

Anchers Hus

Vores sted

Anchers Hus er det smukt bevarede hjem for en af de mest kendte par i dansk kunst, Michael og Anna Ancher og deres datter Helga. Huset står i dag fuldstændig som da Anna Ancher døde i 1935.

Kunstnerhjemmet

Familien Ancher flyttede ind i huset på Markvej den 1. maj 1884, året efter Helga blev født. Her indrettede de sig med en meget personlig stil, der var langt forud for deres tid. Den herskende indretningsmode var klunketidens pomponer, tæpper og tunge gardiner, men Ancher-parret skabte et meget personligt hjem med møbler fra mange forskellige tidsaldre og miljøer. Både med lokalt håndværk, souvenirs fra udenlandsrejser og gaver fra lokalsamfundet, fra kongefamilien og internationale berømtheder.

Kunstsamlingen

På væggene er der malerier og tegninger af kunstnerfamilien selv og arbejder af deres kunstnervenner. I alt rummer det store hus op imod 5000 kunstværker fra næsten 100 danske, svenske, norske, tyske, engelske og hollandske kunstnere. Blandt de mange kulturhistoriske genstande er også kunstnermøbler og japanske genstande

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Med et skoleforløb i et af Skagens Kunstmuseers tre huse er det visionen at udbrede kendskabet til Skagens Kunstmuseer og skagensmalerne, at styrke og stimulere den kreative praksis og tænkning og at udvikle sproget omkring billeder, samt billedsproget med skagensmalerne som udgangspunkt. Der fokuseres på relevante punkter fra Fælles Mål og kunsten formidles i dialog med eleverne. Der fokuseres på områder og problemstillinger, som eleverne kan genkende fra deres egen erfaringsverden. 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Beskrivelse følger

Anchers Hus skoletjenesten undervisningstilbud

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

98 44 64 44

Kontakt:

Mette Harbo Lehmann
98 44 64 44
Yderligere information:

Hverdage kl. 9-15