Sagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejre

Hvad kendetegner vores sted?

Sagnlandet Lejre er et Videnspædagogisk Aktivitetscenter og historisk værksted, der ligger i et naturskønt område. Her byder vi ind med et læringslandskab, hvor der er højt til loftet. Undervisningsforløbene favner flere forskellige historiske miljøer fra stenalderen op til nyere tid. Elevernes begrebsverden bliver udviklet og udfordret ved at lade dem gribe fat, for at begribe, inspireret af det gamle ordsprog "jeg hører og jeg glemmer, jeg ser og jeg husker, jeg gør og jeg forstår". 

Hvad lægger vi vægt på i undervisningen?

Som Videnspædagogisk Aktivitetscenter gør Sagnlandet Lejre abstrakt og svær tilgængelig viden konkret. Det gør vi ved hjælp af en indlevelsespædagogik, der i praksisfællesskaber aktiverer alle sanser. Underviserne arbejder i dragt og rolle. I dialog med emnet og eleverne er faglighed i højsæde. Undervisningstilbuddene lægger op til både enkeltfag og tværfaglig arbejde.

Hvad skal eleverne/børnene lære hos os?

Eleverne begiver sig på en tidsrejse og får fortiden ind under huden. De gør sig førstehåndserfaringer med forskelligt kildemateriale og arbejdsprocesser og er med til at skabe historiske scenarier. Deres indsigt i menneskers liv og livsvilkår gennem tiderne bliver udbygget, og de lærer noget om sig selv. De bruger deres krop og træner  i fællesskab og samarbejde både færdigheder og kompetencer.

Sagnlandet Lejre Skoletjenesten undervisningstilbud

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

46 48 08 78

Kontakt:

46 48 08 78