Oplevelsescenter Nyvang

Oplevelsescenter Nyvang

Vores sted

Hos Oplevelsescenter Nyvang kan I opleve livet og hverdagen i den lille andelslandsby i midten af 1900-tallet. Hos os kan I røre, gøre, smage, prøve, dufte og lege jer gennem historien. I får historien helt op under neglene, når I enten kaster dig over vasketøj, hjemmelavet brændsel, fabrikation af ost og smør eller bare generelt prøve at være barn på et husmandssted i 1900tallet. Måske vil I hellere prøve kræfter med 1940'ernes landsbyskole eller styrke jeres samarbejdsevner i Dysten? Vi har det hele og er parate til at tage hele klassen med ind i en tidslomme med fokus på hårdt arbejde, "gør-det-selv" og andelsbevægelsen,

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Hos Oplevelsescenter Nyvang kan I besøge en landsby, som den kunne have set ud i 1940’erne. Vi har brugsforening, mejeri, brandstation, savværk, telefonboks, transformatorstation, el- og telefonmaster, husmandssted, kirke, skole, slagter, bager, konditori, frisørsalon, legetøjsbutik og meget, meget mere.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Vores skoletjeneste er et historisk værksted. Det betyder, at alle undervisningsforløb binder fortællingen om tiden sammen med praktiske gøremål. Det kunne f.eks. være storvask, madlavning, have- og markarbejde, brændehugning eller pasning af dyr. I kan også komme i skole anno 1940 med undervisning og frikvarter som dengang.

Hos Oplevelsescenter Nyvang formidler vi i rolle, og I kommer til at opleve tidens takt og tone i mødet med os. Nogle forløb afvikles i skoletjenestens egne lokaler. Andre finder sted i de genskabte historiske rammer, fortrins på husmandsstedet, i skolen eller i kirken.

Forløbene er særligt relevante for elever i indskolingen og på mellemtrinnet, men vi tilpasser gerne formål, indhold og aktiviteter andre aldersgrupper og klassetrin i samarbejde med undervisere og pædagoger.

Andelslandsbyen Nyvang Skoletjenesten undervisningstilbud

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

59 43 40 30

Kontakt:

Mie Ellekilde
91891003