ARKEN

ARKEN

Vores sted

ARKEN Museum for Moderne Kunst ligger stor og monumental midt i det menneskeskabte landskab, Køge Bugt Strandpark, syd for København. ARKEN har en af Skandinaviens fineste samlinger af samtidskunst og museets maritime arkitektur med den spidse stævn, der majestætisk stikker frem i terrænet, har vundet anerkendelse i både ind- og udland.

ARKEN blev indviet den 15. marts 1996 af Hendes Majestæt Dronning Margrethe og er et af Danmarks nyeste kunstmuseer. Forud for åbningen lå flere års politisk arbejde for at gøre området syd for København til en væsentlig del af det danske kulturliv.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

ARKEN tilbyder undervisningsforløb i samlingen, særudstillinger og arkitektur på museet. Vi tilbyder også særlige forløb på skolen tilrettelagt i samarbejde med lærerne. For ønsker om særlige forløb kontakt ARKEN Undervisning.

60 minutter: Eleverne undersøger kunsten gennem dialog og kreative sanseorienterede øvelser, som åbner op for tværfaglige refleksioner.

90 minutter: Indholdet fra 60 minuttersforløbet udbygges med digitale eller analoge billedskabende øvelser i udstillingerne.

180 minutter: Indholdet fra 60 minuttersforløbet udbygges med billedskabende arbejde i vores digitale eller praktisk-kreative værksted.

længerevarende forløb: ARKEN tilbyder kreative ugeforløb for både grundskolen og ungdomsuddannelser. Forløbene foregår som workshops og tilrettelægges i samarbejde mellem museum og skole eller ungdoms/ uddannelsescenter. Vælg mellem brobygning, innovations- og kickstartforløb.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Undervisningsforløb på ARKEN tager udgangspunkt i det konkrete møde mellem eleverne, ARKENs underviser og værkerne i udstillingerne. Kunsten undersøges i fællesskab gennem dialog og varierende praktisk-kreative tilgange. Vi arbejder med museet som et multimodalt læringsrum, hvor mange forskellige udtryksformer kommer i spil i dialog med kunsten. Her får eleverne mulighed for at øve et bredt felt af viden og færdigheder fra skolen og hermed styrke både sproglige, visuelle og refleksive kompetencer.

ARKEN Museum for Moderne Kunst skoletjenesten undervisningstilbud

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

43 57 34 55

Kontakt:

Jane Bendix, undervisnings- og udviklingsansvarlig
Yderligere information:

450 kr. / 600 kr./ 1150 kr. / 3000 kr. / 8000 kr.

Varighed 1 time / 1½ time / 3 timer / kickstart / kreativ brobygning