BIOFOS

BIOFOS

Vores sted

BIOFOS er Danmarks største spildevandsvirksomhed. Vi renser spildevandet for 1,2 mio. indbyggere i hovedstadsområdet på vores tre renseanlæg Lynetten, Avedøre og Damhusåen.

Vi udnytter ressourcerne i spildevandet til klimavenlig energi i form af el, biogas og fjernvarme til forsyningsnettet. BIOFOS har desuden en besøgstjeneste, der modtager flere end 12.000 gæster om året.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

 

KloakLab er BIOFOS' besøgstjeneste med formidling om spildevand, miljø og bæredygtig energi. Vi kobler teori og øvelser til den virkelige verden.

I KloakLab kommer eleverne tæt på spildevandets forunderlige verden.

Gennem undersøgelser, opgaver og aktiviteter, bliver store og små klogere på vandets kredsløb, spildevandsrensning og hvordan egne handlinger kan påvirke renseprocessen og havmiljøet.

logo med maskot

Hvad kan børn og unge lære hos os?

De besøgende i alle aldre får en oplevelse for sanserne og forstanden, når de ser - og lugter, hvordan spildevand fra titusindvis af husholdninger bliver renset.

I vores formidlingslokale med laboratoriefaciliteter, kommer eleverne tæt på spildevandets forunderlige verden. Iført gummihandsker, sikkerhedsbriller og kitler arbejder de aktivt med forsøg, der knytter sig til mekanisk og biologisk og kemisk rensning af spildevand. Eleverne fremlægger øvelserne for hinanden, og vi diskuterer hvilke miljø- og klimaudfordringer vi står overfor, samt knytter BIOFOS som virksomhed sammen med FN’s Verdensmål

Forklaringstank hvor slam bundfældes og sendes til rådnetankene og derefter til forbrændingsanlægget
Rundvisningen tager eleverne med rundt på anlægget og følger spildevandets vej
Foto

BIOFOS

©

BIOFOS

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

32573232

Kontakt:

Mette Lynge Nielsen
93636849