Bornholms Middelaldercenter

Bornholms Middelaldercenter

Vores sted

Bornholms Middelaldercenter er et videnspædagogisk oplevelsescenter, der arbejder med levende formidling af bornholmsk, dansk og europæisk middelalder. Oplevelsescentret er på 15 ha beliggende 500 meter fra Østerlars Rundkirke i den smukke bornholmske natur med skov, åløb og klippeløkker.
Her kan eleverne gå på opdagelse i middelalderen på flere måder:
I den befæstede stormandsgård med palisader og tilflugtstårn, i stormandens luksuriøse festsal og gemakker, i den hyggelige landbobebyggelse med kålhave og historiske dyreracer, opleve vandmølle eller tage en gåtur ad den gamle hulvej, på udmarken, til runestenen og galgebakken.

På sørøverpladsen finder I en lille indendørs udstilling samt vores spændende oplevelsesrum, sørøverskibet "Awilda", hvor I kan lære mere om de sørøvere, der fandtes i Østersøen i middelalderen. 

Bornholms Middelaldercenter tilbyder også skoletjeneste på Hammershus og i Østerlars Rundkirke. 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Vores skoleforløb går ud over historiebøgerne og ind i hjertet af fortiden. Til der, hvor nysgerrighed vækkes og viden udfordres, mens eleverne inviteres til selv at være aktive i deres egen læring. Vi tror på, at dette udvikler en naturlig interesse for middelalderen, samt en forståelse for hvordan denne periode har været med til at forme det samfund vi alle kender i dag.

Nogle af vores formidlingsforløb benytter rekvisitter og dragtdele til at levendegøre historiske scenarier, mens det på andre mere er dialogen med eleverne, der inddrager dem og lægger op til egen refleksion. De fleste af vores forløb afsluttes med en times aktiviteter, hvor børnene selv prøver kræfter med nogle aktiviteter, som f.eks. bueskydning, middelalderlege, skrive med fjer og blæk mm. 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

De autentiske og stemningsfulde omgivelser på Bornholms Middelaldercenter sætter rammen, hvor medrivende fortællinger og aktiv inddragelse styrker samarbejde og trivsel i et kreativt, inkluderende og praksisnært læringsmiljø. Omdrejningspunkt for vores ture på middelaldercentret er temaer som dagliglivet i middelalderen, ret og straf, tro og overtro, samfundsstrukturen og de store forskelle mellem rig og fattig. 

Skoletjenesten undervisningstilbud Bornholms Middelaldercenter

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

56 49 83 19

Kontakt:

Bente Lund-Jensen og Michael Bjerregaard
56 49 83 19
Yderligere information:

Pris for entré:

Forskelligt alt efter tilbud