Det Kgl. Bibliotek

ABC - De alfabetiske lege

Er C et surt bogstav? Føles Ø som en østers? Og hvorfor er Bjørnen B løbet væk? Dét og meget mere skal vi udforske i forløbet De alfabetiske lege, hvor vi skal opleve bogstaver og ABC-bøger på fantasifulde måder.

På Det Kgl. Bibliotek findes alle bøgerne om ABC. I Den Sorte Diamants bogstavssal, Galejsalen, zoomer vi ind på historierne i tre forskellige ABC-bøger. Vi skal udforske Halfdan Rasmussens “Halfdans ABC”, Anders Morgenthalers “Morgenthalers ABC – 28 dyrefabler” og Knud Romers “ABC“ for at opleve, hvordan bogstaverne taler til os. 

Forløbet tager udgangspunkt i de æsker, som de gamle bøger i bibliotekets samlinger ligger gemt i. En æske ad gangen åbner vi op for, hvad der gemmer sig i de tre forskellige ABC-bøgers universer.

Hovedmålet er at gøre bogstaver og bøger sjove og spændende for børn, så det styrker deres læselyst. Samtidig præsenteres børnene for den kulturarv, som indsamles og gemmes på biblioteket, f.eks. ABC-bøger.

De alfabetiske lege er et undervisningsforløb for de yngste. Det finder sted på vores allesammens kongelige bibliotek, hvor både gamle og unge hver eneste dag på læsesalene dykker ned i bogstavernes univers. I vores undervisningslokale eksperimenterer vi med bogstaverne i et legende forløb, der har fokus på at få alle sanserne sat i spil. Det alfabetiske princip er omdrejningspunktet, men forløbet skal først og fremmest gøre børnene nysgerrige på måder at anvende sproget på samt udvikle lysten til at lære.

Find materialer og læs mere om undervisningsforløbet på det Kgl. Biblioteks hjemmeside her.

ABC undervisning på Det Kgl. Bibliotek
ABC
©

Det Kgl. Bibliotek

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
550 kr. Gratis
Yderligere priser:
Gratis gennem Åben Dagtilbud.
Max deltagere:
15 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
Læringsmål:
Børnene har gennem fortælling og leg indblik i alfabetet og ABC-litteraturen. Børnene får vakt deres nysgerrighed over for sammenkoblingen mellem et bogstav og al den fantasi, et bogstav kan åbne op for.

Se alle tilbud fra: