Louisiana Museum for Moderne Kunst

Arkitekturen omkring os

Lægger du mærke til arkitekturen omkring dig? Med Louisianas arkitektur som eksempel undersøger vi, hvad arkitektur er, hvilke behov arkitekturen skal opfylde, og hvordan de fysiske rammer påvirker os.

Vi undersøger, hvad der skal til for at føle sig hjemme i en bygning, og hvordan den spiller sammen med omgivelserne. Det gør vi ved at se nærmere på arkitekturen som form og funktion helt overordnet, men også ved at dykke ned i detaljer som materialer, farver eller lyd, lys og lugt. Derved får vi redskaber til at tale om og vurdere arkitekturen i vores nærmiljø.

Undervisningen veksler mellem dialog, iagttagelsesopgaver ude på museet, formeksperimenter med byggeklodser og nærstudier af de plantegninger, arkitekterne bruger til at forklare og overbevise andre om deres idéer. I værkstedet arbejder vi sammen to og to i rollen som Louisianas to arkitekter, makkerparret Jørgen Bo og Vilhelm Wohlert. Parrene får til opgave at nulstille historien og starte forfra med at bygge et nyt Louisiana ved at udvide den gamle herskabsvilla med egne bygninger ud i landskabet.

Alexander Calder terassen
Calder-terrassen foran caféen med "Nervures minces", 1963, og "Almost Snow Plow", 1964/75.
Foto

Kim Hansen

©

2019 Calder Foundation, New York/VISDA

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
500 kr.
Yderligere priser:
1 time 500 kr. / 2 timer med værkstedsbesøg 950 kr. Gratis for Københavnske folkeskoler og kommunale og private dagbehandlingstilbud
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation
Fag:
Billedkunst, Dansk, Håndværk og design, Innovation og entreprenørskab
Læringsmål:
Med Louisianas arkitektur som eksempel undersøger vi, hvad arkitektur er, hvilke behov arkitekturen skal opfylde, og hvordan de fysiske rammer påvirker os.