Lemvig Museum

Astronomi på Planetstien - I digteren Thøger Larsens fodspor

Forløbet skal give eleverne en forståelse af solsystemets dimensioner, som opleves ved at vandre på Planetstien. Forløbet kan også give eleverne en fornemmelse for deres egen placering i universet.

For forfatteren Thøger Larsen var menneskets liv på jorden en del af et større kredsløb - af slægternes gang og af universet. Solen, månen og planeternes gang spillede derfor en væsentlig rolle i hans digtning. Han nøjedes ikke med at digte om universet, han udforskede det også videnskabeligt.Lemvig Museums Thøger Larsens udstilling og Planetstien, som er en skalamodel af solsystemet i målestokken 1:1 milliard, danner udgangspunkt for et forløb om astronomi og naturteknik. Museumsbesøget fungerer som en god introduktion til vandringen på Planetstien.Undervisningen tilpasses den enkelte klasse.

Lemvig-Platesti
Lemvig Museum
Foto

Lemvig Museum

©

Lemvig Museum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
500 kr.
Yderligere priser:
Gratis for klasser fra Lemvig Kommune.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Fysik/kemi - Kommunikation, Fysik/kemi - Modellering, Fysik/kemi - Undersøgelse, Fysik/kemi - Perspektivering, Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Modellering, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Dansk, Fysik/kemi, Natur/teknologi
Læringsmål:
At eleverne får en fornemmelse for solsystemet og digteren Thøger Larsens store interesse for dette.

Se alle tilbud fra: