Steno Museet

Astronomi: Stjerners liv og død

Stjerner dannes, lever og dør. Det kan være svært at begribe, når deres liv udspiller sig over milliarder af år. I denne workshop bruger vi museets interaktive udstilling og vores Planetarium til at gennemgå rejsen fra støv til stjerne. Undervejs kommer vi godt rundt i det ydre rum og møder mange af universets fascinerende fænomener.

I “Astroteket” ser vi på stjernerne i Mælkevejen, hvordan de er dannet, og hvad opskriften på de forskellige stjernetyper er. Vi ser på det aktuelle solbillede og får en forståelse af, hvad lyset fra Solen kan fortælle. “Astrotekets” interaktive elementer danner ramme om formidlingen og hjælper eleverne til at forstå de ellers abstrakte fænomener.

Eleverne besøger også Planetariet, hvor vi følger en stjerne – som Solen – fra dens dannelse ud af gastågerne i rummet, indtil den går til grunde milliarder af år senere. Undervejs møder eleverne andre stjernetyper og får udpeget, hvor de er, på Planetariets kuppel. Til slut bevæger vi os videre ud i rummet blandt galakserne.

Foto credit: Aase Roland Jacobsen, Science Museerne
Find stjerner og galakser på himlen i Planetariet

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
675 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleverne har viden om stjerner, herunder Solen, deres dannelse, udvikling og plads i Universet.