Næstved Kommune - Åben Skole

Besøg Emerson

Complete Marine Expertise – Any Ship. Any Task. Anywhere.

Oplev en verdensomspændende virksomhed i marinebranchen med hovedsæde i Næstved, og kombiner det med fagene Uddannelse og Job, matematik og teknologi.

Emersons marineenhed er ejet af den store amerikanske koncern Emerson. Marineenheden er markedsførende inden for marineindustrien og tilbyder integrerede kontrol- og monitoreringssystemer, ventilstyringssystemer samt monitorering af ballast- og servicetanke til alle typer af skibe. Virksomheden har hovedkontor og produktion i Næstved samt afdelinger i Ry (softwarehus), Sverige, Sydkorea og Kina. Derudover er de repræsenteret med salgs- og servicekontorer i marinestrategiske lande såsom Sverige, Grækenland, Forenede Arabiske Emirater, Singapore, Holland, Tyrkiet og USA. Marineenheden har 550 medarbejdere – med de ca. 160 i Danmark.

Emersons kunder er skibsredere og skibsværfter.

Virksomheden står til rådighed for tre-fire besøg pr. skoleår à 60-90 minutters varighed.

Et besøg på virksomheden vil bestå af introduktion til virksomheden v. HR-konsulent Merete Kousholt samt en rundvisning i produktionen og montageafdelingen. Det vil også være muligt at få en dialog med en eller flere medarbejdere. Prioritering af besøgets indhold aftales med HR-konsulent Merete Kousholt.

Emerson har blandt andet medarbejdere med følgende uddannelser:

Industritekniker (komponentfremstilling) og andre faglærte inden for metalfagene (Dansk Metal), elektriker (tavleelektrikere), maskinmester og ingeniør samt medarbejdere med ansættelse inden for IT, HR, Finans, Marketing, Customer Care, Produktudvikling, Teknisk Service og meget andet.

I produktionen arbejdes der i treholdsskift. Her bearbejdes i alle tænkelige materialer på nær titanium. I montageafdelingen samles de drejede og fræsede elementer til de færdige produkter/systemer.

Forberedelse:

Elevernes refleksion skal i spil både før, under og efter virksomhedsbesøget. Før besøget er det derfor vigtigt:

  • At klassen har undersøgt nogle af de uddannelser, som de ansatte i virksomheden har. Brug www.igotskills.dk eller www.ug.dk
  • At klassen har forberedt spørgsmål til produktionschef Jan Alsing og den/de medarbejdere, som eleverne vil møde under besøget, med henblik på at eleverne får indblik i fx en typisk arbejdsdag, kvaliteter ved jobbet, karriereforløb etc.
  • At eleverne har beskrevet deres forestillinger om et eller flere jobs hos Emerson.

Se mere om før/under/efter virksomhedsbesøg i bilaget ”Inspiration til læreren vedr. virksomhedsbesøg”.

Kontakt Merete Kousholt senest 1 måned før ønsket besøg på Merete.Kousholt@Emerson.com

Få transporten betalt 
Der er sat ekstra penge af til transport i bus mellem virksomhed og skole. Ring eller skriv til erhvervsplaymaker Ole Hilden, så bestiller og betaler Ole for bussen, så I kan køre direkte mellem skole og virksomhed.
Kontakt Ole Hilden på mobil 61550987, eller mail ohilde@naestved.dk eller på Aula.

Emerson

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
Gratis
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Arbejdskendskab - Virksomhed og arbejdsmarked, Uddannelse og job - Arbejdsliv, Uddannelse og job - Fra uddannelse til job
Fag:
Arbejdskendskab, Elevernes alsidige udvikling, Matematik, Uddannelse og job
Læringsmål:
Øget viden om marineindustrien.

Øget viden om faggrupper og beskæftigelse inden for industrien.