Kulturhuse & Biblioteker Aabenraa

Booktasting

Booktasting handler om at give eleverne smag for bøger. Hvad gør en bog spændende, og kan man dømme en bog på dens omslag?

Vi dækker op ved bordene som på en restaurant, så eleverne sidder i en gruppe på 4-6 personer. Ved hver kuvert ligger en bog, der skal 'smages på'. Midt på bordet finder eleverne et menukort med forret, hovedret og dessert, som fortæller, hvordan de skal 'smage' på bøgerne:

Forret: Se på coveret

Hvad synes du om forsiden? Lyder bogen spændende? Hvad tror du, den handler om? Efter tur fortæller eleven kort de andre rundt om bordet, hvad de synes om forsiden, og hvad de tror, bogen handler om. 

Hovedret: Læs/lyt i 10 minutter

Hvad ved du nu? Hvem handler bogen om, hvor og hvornår foregår handlingen? Efter tur fortæller eleverne hinanden, hvad de nu ved om bogen. Hvem eller hvad handler den om, hvor foregår den, og kan man sige noget om, hvad man forventer sig af bogen? 

Dessert

Eleverne har nu smagt de forskellige bøger og skal nu diskutere, hvilke af bøgerne omkring bordet de kunne lide og hvorfor. Var der noget, der ikke var som forventet? 

Udbytte

I Booktasting får eleverne mulighed for at 'smage' på forskellige bøger og lade sig inspirere til at læse videre. De gør sig nogle tanker om, hvad de kan lide at læse, og de arbejder med at videreformidle en læseoplevelse. De øver sig derved også i at holde oplæg for andre og i at lytte til andres oplæg. Eleverne lærer også at reflektere over, hvorfor de kan lide eller ikke lide en bog. 

Sted: Biblioteket

Bibliotek
Booktasting
Foto

colourbox.dk

©

Colourbox.dk

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
Gratis
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Dansk - Læsning
Fag:
Dansk, Elevernes alsidige udvikling
Læringsmål:
Eleven kan styre og
regulere sin læseproces
og diskutere teksters
betydning i deres
kontekst.