Jødisk Informationscenter (JIC)

Danske jøder gennem tiderne

I forløbet ser vi på, hvordan jøderne gennem tiden har bidraget til det omgivende danske samfund, og hvordan det danske samfund ligeledes har haft betydning for jødisk liv i Danmark.

Jødernes 400-årige historie i Danmark har gennem tiden været præget af forskellige udfordringer - og succeser. I starten af 1800-tallet handlede det om, hvorvidt jøderne skulle tildeles borgerrettigheder. I 1900-tallet handlede det om, hvor mange jøder der var plads til i landet, og i hvor høj grad de, som var her, skulle integreres. Skulle de f.eks. gå i danske skoler eller jødiske skoler? Måtte jøderne beholde deres sprog jiddisch, eller skulle de udelukkende tale dansk? Under 2. verdenskrig var jøderne i udpræget grad udsatte og forfulgt, og de måtte flygte fra den nazistiske besættelse. I dag er jøderne en del af det danske samfund, men der er stadig problematikker forbundet med at være en religiøs minoritet i Danmark. I forløbet ser vi på, hvordan jøderne gennem tiden har bidraget til det omgivende danske samfund, og hvordan det danske samfund ligeledes har haft betydning for jødisk liv i Danmark.

 

JIC
I 1742 skrev Ludvig Holberg "Jødiske historie"
Foto

Jødisk Informationscenter

©

Jødisk Informationscenter

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
1000 kr. Gratis
Yderligere priser:
Alle vores skoletilbud er gratis for skoler inden for Københavns Kommune (finansieret af kommunen). For skoler uden for Københavns kommune koster en gruppeomvisning 1000 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Ungdomsuddannelse:
HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Dansk, Historie, Samfundsfag