KØS Museum for kunst i det offentlige rum

Den usynlige by med Gordon Matta-Clark

Leder du efter udendørs undervisning? Tag eleverne med på fotoopdagelse på Refshaleøen med inspiration fra kunstneren Gordon Matta-Clark.

Forløbet Den usynlige by tager eleverne med på fotoopdagelse på Refshaleøen med inspiration fra en af pionererne inden for kunst i offentlige rum, den amerikanske kunstner Gordon Matta-Clark.

Refshaleøen er ikke et helt almindeligt sted. Det er et sted i forandring. Her finder man stadig gamle skibe, industribygninger og vild natur på kanten af havet. Gennem kameraets linse skal vi i fællesskab undersøge bydelen og fortælle dens historier om det gamle og glemte og det nye og ukendte. 

Vi skal lære Gordon Matta-Clark og hans kunst at kende og prøve at tage fotografier ligesom ham. Vi skal afprøve, hvad fotografiet kan og skabe egne fotoprojekter. 

Forløbet starter på Refshaleøen, hvor klassen møder en KØS-underviser. Tid og sted aftales nærmere med undervisnings og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen på san@koes.dk / 31 56 11 11

Forløbet er udviklet i samarbejde med fotograf Marine Gastineau fra Turning Tables.

Elev på foto-opdagelse på Refshaleøen i København
Foto

Marine Gastineau

©

KØS Museum for kunst i det offentlige rum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
600 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold
Fag:
Billedkunst, Dansk, Samfundsfag
Læringsmål:
Eleverne kan arbejde med æstetiske, skabende og kollektive processer samt analysere og anvende en specifik kunstners metoder.

Eleverne kan arbejde med at omsætte sansninger til æstetiske udtryk (fotografier), og de kan sætte ord på æstetiske oplevelser.