Karpenhøj Naturcenter

Dyrespor

De vilde dyr i den danske natur kan være svære at se, men de efterlader mange forskellige spor, som vi skal ud og finde.

Vi starter med at kigge på udvalget af skovens dyr og får en snak om, hvor de lever henne i skoven, og hvad de evt. spiser. Er de planteædere eller rovdyr? Hvor er de henne om dagen, natten, vinteren osv.?

Inden vi går ud i skoven, taler vi om, at dyrene tit hører, lugter eller ser meget bedre, end vi gør, og at det kan være svært at møde dem ude i skoven, når man er mange, fordi de lynhurtigt opdager en skoleklasse og flygter. Men dyrene efterlader sig spor og sportegn: Fjer, hår, skæl, ekskrementer, spor, gylp, afbidte kviste og bidemærker i barken på unge træer, knogler, tænder, rester af gevirer, fejespor, skrab, sovesteder, veksler (stier) og meget andet. Dem skal gruppen på jagt efter i skoven. Vis så vidt muligt eksempler på sporene til alle dyrene.

Gruppen deles ind i hold, som går på jagt efter dyrespor i skoven.

Dyrespor
Kogle spist af egern

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
450 kr.
Yderligere priser:
Prisen på 450 kr. er for institutioner i Syddjurs Kommune. Prisen for institutioner fra andre kommuner er 1.200 kr.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Undersøgelse
Fag:
Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleverne kan på baggrund af indsamling af forskellige dyrespor i skoven koble dem til danske dyr og fortælle lidt om dem.

Se alle tilbud fra: