Vendsyssel Historiske Museum

En dag som Emil og Ida

Vi afprøver, hvordan det er at leve som Emil og Ida i Lønneberg.

Husmandsstedet i Mosbjerg er fra samme tid som handlingen i bøgerne om Emil fra Lønneberg og et eksempel på, hvordan familier på landet levede i slutningen af 1800-tallet. 

verdensmål
Fokus på mål nr. 15 livet på land

Vi lærer om livet i gamle dage ved at lytte til fortællinger om Ida og Emil og prøve nogle af de ting, som Ida og Emil laver i bøgerne. Det kan fx være at snitte træmænd, lege gamle lege, bage pandekager efter gammeldags metoder, eller nedskrive vores skarnsstreger. Aktiviteterne varierer alt efter antal af elever og vind og vejr.

Før forløbet: Det er en god idé hvis I inden forløbet arbejder med Emil fra Lønneberg på klassen, så alle elever på forhånd har kendskab til Emil og Idas univers.

Under forløbet: Medbring formiddagsmad, penalhus og praktisk tøj, der må blive beskidt. Der kan ikke være mere end 7-8 elever i husmandsstedet ad gangen, derfor skal du som lærer være forberedt på at skulle stå for én til to aktiviteter med eleverne, mens vi på skift er på rundtur i huset. Disse aktiviteter kan fx være forskellige lege og nedskrivning eller tegning af skarnsstreger.

Tilbydes fra påske til uge 40

En dag som Emil og Ida

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Gratis for folkeskoler i Hjørring Kommune. Øvrige 800 kr. pr. tilbud.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Dansk - Lytning, Håndværk og design - Håndværk - forarbejdning, Idræt - Alsidig idrætsudøvelse
Fag:
Dansk, Håndværk og design, Historie
Læringsmål:
Vi øver os i at lytte til en fortælling og efterfølgende udleve fortællingen i praksis. Vi lærer at bruge simple snitteredskaber til fremstilling af træmænd. Gennem gamle lege øver vi bevægelse.