Sagnlandet Lejre - Vikingeområdet Ravnebjerg

En dag som viking

Lær livet at kende som rejsende viking. Afhængig af vind og vejr er der madlavning på bål, arbejde i træ, husflid og håndværk, en vikingefrokost og en god historie i vente.

Forløbet foregår i Sagnlandets teltområde på Markedspladsen. Tiden er 920. Instruktørerne arbejder i rolle som viking. Pigerne laver vikingemad på bål og er nyttige med små og store håndværkssysler. Inventar, køkkenudstyr, værktøj og husgeråd er rekonstruktioner fra vikingetiden. Drengene arbejder med brændehugning, vikingehåndværk/husflid, idræt og leg. Forløbet afsluttes med en vikingefrokost, hvor erfaringer, viden og oplevelser deles.

2 formidlere i dragt og rolle er tilknyttet forløbet.

Forenklede Fælles Mål:

Forløbet er med til at give elever kronologiforståelse, styrker elevernes historiebevidsthed og sætter forskelligt kildemateriale(rekonstruktioner, fortællinger og øjenvidneberetninger fra instruktørernes karakterer) i spil. Kildekritisk analyse bliver støttet og giver plads til elevernes egne tolkninger og refleksion over samspil med egen livsverden. Forløbet støtter fødevarebevidsthed og madlavningsteknikker og giver mulighed for at fortolke måltider med forståelse for værdier, kultur og levevilkår. Eleverne kan undersøge, perspektivere til egen livsverden og sætte ord på deres førstehåndserfaringer.

En dag som Viking
En dag som Viking
Foto Ole Malling © Sagnlandet Lejre

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
1990 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Historie - Historiebrug
Fag:
Historie, Kristendomskundskab, Madkundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleverne kan tilegne sig viden om vikingetiden og om forskellige genstande og redskaber.