Das Deutsche Haus

Escaperoom-forløb på tysk

Kan man lære eleverne noget om de tysktalende lande samtidig med at de er i "escaperoom"? Det prøver vi med dette forløb, som hovedsageligt henvender sig til de ældste elever.

Vi har sammensat et forløb, der har fokus på Landeskunde, samtidig med at eleverne bliver udfordret på deres evner til at løse gåder på tysk. Vi har taget udgangspunkt i de så populære escaperooms, hvor eleverne skal finde frem til talkoder for at åbne fem nøglebokse op. Til at starte med varmer vi op med forskellige aktiviteter, hvor eleverne går på opdagelse og lærer huset lidt at kende. Vi sporer dem ind på, at de skal skærpe deres sanser. 

Vi har fem rum i huset, som vi har indrettet med forskellige gåder, som eleverne skal løse. Undervejs lærer de om forskellige typiske ting i de tysktalende lande. Løsningen i hvert rum skal gerne ende med en firecifret kode til den passende nøgleboks. Eleverne skal både læse, lytte, regne og bruge deres viden om Tyskland, Østrig og Schweiz. Bliver der brug for det, kan eleverne få hjælp og tips undervejs - selvfølgelig på tysk. 

Dette forløb kan også bookes som et kort forløb på knap to timer, hvis man skulle ønske det.

Nøgleboksene skal bruge en kode for at kunne låses op.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
4 timer
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Gratis for Hjørring Kommunes folkeskoler. Øvrige 3.000 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Tysk - Kultur og samfund, Tysk - Mundtlig kommunikation
Fag:
Tysk
Læringsmål:
Landeskunde i de tysktalende lande
Mundtlig kommunikation
Lytteforståelse