Fredensborg Naturskole

FAGENE I DET FRI- SVAMPE

Temaet omkring svampe beskæftiger sig med de mest genkendelige svampe. Der findes svampe i skoven det meste af året, men fra august til oktober finder du de fleste afhængig af vejret.
I forløbet arbejdes der ud fra færdigheds- og vidensmål for faget madkundskab. Der er selvfølgelig også en naturfaglig tilgang, som her ikke er beskrevet, da sankning i skolesammenhæng trækker mod netop madkundskab.

Mange svampe kan spises, men vi fokuserer igen på dem der kan give en smagsmæssig oplevelse. Det at sanke bæredygtigt, og færdes i naturen på en hensigtsmæssig måde, er en del af denne undervisning.

Der samles selvfølgelig svampe over en lang sæson, og det kan samtidig give anledning til flere ture over et skoleår. Eleverne tilbereder simpel mad med udgangspunkt i hvad de har fundet i sæsonen, og kan evt. bringe svampe med hjem til madkundskab, og udfolde sig der.

Rød fluesvamp
Foto

Ulrik Engkær Hansen

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
Gratis
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6., 7., 8., 9.
Kompetenceområde:
Biologi - Undersøgelse, Biologi - Perspektivering, Madkundskab - Fødevarebevidsthed, Madkundskab - Mad og sundhed, Madkundskab - Måltid og madkultur
Fag:
Biologi, Madkundskab
Læringsmål:
Formålet er at eleverne får et naturligt forhold til de vilde svampe, og at de får afmystificeret det, at samle og spise svampe ikke er farligt. Samtidig rettes fokus mod det enorme gratis og bæredygtige spisekammer som omgiver os.

Se alle tilbud fra: