FAGENE I DET FRI - VILD MAD URTER
Vild mad har et kæmpe potentiale, og vi har derfor delt temaet op i flere mulige veje efter årstid og fokus. I forløbet arbejdes der ud fra færdigheds- og vidensmål for faget madkundskab. Der er selvfølgelig også en naturfaglig tilgang, som her ikke er beskrevet, da sankning i skolesammenhæng trækker mod netop madkundskab.
I dette forløb fokuseres på urterne omkring os, hvilke urter der kan spises, og hvordan man kan kende dem. Rigtig mange urter kan spises, men fokus skal også være på dem, der giver en smagsmæssig oplevelse. Det at sanke bæredygtigt, og færdes i naturen på en hensigtsmæssig måde, er en del af denne undervisning.
Der sankes selvfølgelig over en lang sæson, og det kan samtidig give anledning til flere ture over et skoleår.
Eleverne tilbereder simpel mad med udgangspunkt i hvad de har fundet i sæsonen, og kan evt. bringe urter med hjem til madkundskab, og udfolde sig der.
