Fra Fjord til Bord
Aktiviteten er rettet mod et kig ind i de ændringer, som mennesker omkring Limfjorden har oplevet hvad angår levevilkår og ernæring. Aktiviteten kan indgå som et supplement til historieundervisningen, som omhandler tiden fra 1825 og til nutid.
Aktiviteten indeholder et historisk oplæg om mad fra fjorden før og nu. Derefter vil eleverne blive opdelt i grupper og under anvisning tilberede de aftalte råvarer. Det kan være blåmuslinger, rejer, snegle eller fisk indkøbt til lejligheden.
Madlavningen vil foregå på trangiaer. Aktiviteten kan også ses som en del af et længere undervisningsforløb på skolen.
Aktiviteten indeholder et historisk oplæg om mad fra fjorden før og nu. Derefter vil eleverne blive opdelt i grupper og under anvisning tilberede de aftalte råvarer. Det kan være blåmuslinger, rejer, snegle eller fisk indkøbt til lejligheden.
Madlavningen vil foregå på trangiaer. Aktiviteten kan også ses som en del af et længere undervisningsforløb på skolen.
Her er der hands-on, sansebaseret naturformidling. Deltagerne introduceres til fjordens spisekammer gennem historien og får derigennem en forståelse for udviklingen i det danske køkken. Naturvejlederen sørger for forskellige råvarer og sammen forvandler vi dem til lækre, velsmagende retter. Maden indtages i fællesskab. Forløbet er velegnet til fagene natur & teknik, biologi samt hjemkundskab.

Fra Fjord til Bord