Skenkelsø Mølle Museum

Fra jord til bord

Eleverne arbejder med korn og mel. De ser Skenkelsø Mølle, maler mel på mindre kværne og bager fladbrød over bål.

Skenkelsø Mølle blev bygget i 1891 og er stadig fuldt funktionsdygtig. I forløbet lærer eleverne om forskellige kornsorter og møllers betydning i processen med at gøre kornet spiseligt. De tages på en tur gennem møllen, hvor de ser maskineriet og hører om møllerens arbejde. Derefter skal de selv male mel med kværne og grutning. Vi slutter af med at bruge melet til at bage fladbrød over bål.  

Skenkelsø Mølle

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
Gratis
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Historie - Kronologi og sammenhæng, Madkundskab - Fødevarebevidsthed, Madkundskab - Madlavning
Fag:
Historie, Madkundskab
Læringsmål:
- Forstå kornets vej fra plante til brød.
- Få kendskab til møllers betydning for melproduktion.
- Hands-on-erfaring med at male mel og bage fladbrød.