Fra mark til mave
Følg kornets vej fra mark til mel til brød.
Velkomst og introduktion
Modul 1 – Bageafdelingen – indendørs
- Børnene klæder om i garderoben og vasker hænder.
- Børnene får lov at lave fuldkornsmel og gryn på små kornkværne og valser.
- Børnene bliver fordelt, så de er to om en kornkværn eller en valse.
- Efterfølgende skal børnene bage boller og slippe fantasien fri – dejen er forberedt og skal blot formes. De vil anvende det friskformalede mel til håndtering af dejen.
- Børnene fordeles 4-5 ved hvert arbejdsbord.
- De får to stykker dej i bolle-portionsstørrelse, som de udformer til to fantasiboller.
- Bollerne pensles med vand og pyntes evt. med frø.
- Bollerne placeres på bagepapir og afbages.
Mens bollerne afbages et er afsat 1 time til madpakkespisning ude i bagehytten med mulighed for at gå en rundtur i Kornets Have.
Smagsprøver på bollerne serveres og resten tages med hjem.
Forberedelse inden besøget
Gennemlæsning af dagens program.