Kornets Hus

Fra mark til mave

Følg kornets vej fra mark til mel til brød.

Velkomst og introduktion

Modul 1 – Bageafdelingen – indendørs

  • Børnene klæder om i garderoben og vasker hænder.
  • Børnene får lov at lave fuldkornsmel og gryn på små kornkværne og valser.
    • Børnene bliver fordelt, så de er to om en kornkværn eller en valse.
  • Efterfølgende skal børnene bage boller og slippe fantasien fri – dejen er forberedt og skal blot formes. De vil anvende det friskformalede mel til håndtering af dejen.
    • Børnene fordeles 4-5 ved hvert arbejdsbord.
    • De får to stykker dej i bolle-portionsstørrelse, som de udformer til to fantasiboller.
    • Bollerne pensles med vand og pyntes evt. med frø. 
    • Bollerne placeres på bagepapir og afbages. 

Mens bollerne afbages et er afsat 1 time til madpakkespisning ude i bagehytten med mulighed for at gå en rundtur i Kornets Have.

Smagsprøver på bollerne serveres og resten tages med hjem.

Forberedelse inden besøget

Gennemlæsning af dagens program.

Fra mark til mave

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
2000 kr.
Max deltagere:
15 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Natur, udeliv og science
Læringsmål:
Forståelse af, hvordan mel og gryn bliver til