Kornets Hus

Fra mark til mave

Lær om kornets vej fra mark til mel til brød.

Dagens aktivitetsprogram:

Ankomst ved Kornet Hus – velkomst

Modul 1 – Kornets Have (udendørs)

Vi starter dagens program ude ved Kornets Have.

  • Børnene får høstens korn (strå med aks) i hænderne, så de kan røre, se og lugte til kornet og få en forståelse af, at kornet er en græsart.
  • Med udgangspunkt i børnenes egne erfaringer med at så eller plante, taler vi om dyrkning af kornet på markerne før i tiden og nu (fra hest til traktor), og vi ser på spiret korn på marken.
  • Børnene får lov at prøve kræfter med en gammel gruttekværn.

Modul 2 – Bageafdelingen (indendørs)

  • Børnene får lov at lave fuldkornsmel og gryn på små kornkværne og valser.
    • Børnene bliver fordelt, så de er to om en kornkværn eller en valse.
    • De får lov at male eller valse en afmålt mængde korn.
  • Efterfølgende skal børnene bage boller – dejen er forberedt, og de vil anvende det friskformalede mel til æltning.
    • Børnene fordeles 4-5 ved hvert arbejdsbord. 
    • De får dej i bolle-portionsstørrelse, som de udformer til fantasiboller.
    • Bollerne pensles med vand og pyntes med frø. 
    • Bollerne placeres på bagepapir og afbages.

Men bollerne afbages er der mulighed for madpakkespisning ude i bagehytten.

Der bliver delt smagsprøver ud og de resterende bolle bliver pakket til at tage med hjem til skolen.

                                                                        Tak for i dag

Forventninger til læreren: Gennemlæsning af program. Hvis det er ønsket, kan I få korn med hjem til at så i urtepotter inde eller ude.

 

Fra mark til mave

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
2500 kr.
Yderligere priser:
Den angivne pris er eks. moms.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Undersøgelse
Fag:
Dansk, Natur/teknologi
Læringsmål:
Kendskab til kornets liv på marken.

Forståelse af, hvordan mel og gryn bliver til.