Tidens Samling

Fritid i det 20. århundrede

Hvilke sportsgrene var populære i 1950’erne? Hvordan så legetøj ud for 40 år siden? Hvordan adskiller din fritid sig fra de børn, der voksede op på forskellige tidspunkter i det 20. århundrede?

Med fokus på fritidsaktiviteter, fritidsinteresser, bøger, legetøj m.m. går eleverne på opdagelse i de otte stuer og oplever, hvordan børns fritid, interesser og aktiviteter har ændret sig, siden deres forældre, bedsteforældre eller oldeforældre var børn.

Eleverne undersøger hver af de ni stuer for fritidsting og legetøj. De reflekterer over, hvad tingene har været brugt til, hvor stor betydning de har haft, og hvordan fritiden for børn har ændret sig igennem det 20. århundrede frem til i dag.

I opgaverne tages der udgangspunkt i elevernes egen families fortællinger om fritid i barndommen, og opgaverne er derfor delt op i før, under og efter besøget på Tidens Samling. Husk kamera eller mobiltelefon, hvis I vil tage billeder.

Nøgleord: Fortid-nutid, familie, fritidsinteresser, sport, arbejde, legetøj.

Om Tidens Samling
Tidens Samling er et HANDS-ON museum for mode, form og bolig fra 1900-1999. Museets permanente udstilling er indrettet med tidstypiske stuer fra årtierne. Her kommer man helt tæt på den nære fortid, hvor man må sætte sig i møblerne, åbne skufferne, læse i bøgerne og prøve tøjet. 

Samlingens mange detaljer sætter erindringer i gang hos det voksne publikum, mens børn og unge lærer om tidligere generationers dagligdag. Museet rummer desuden et udklædningsområde, med rig mulighed for selv at prøve både originalt tøj, parykker, hatte og tilbehør fra de forskellige årtier.

Foruden den permanente udstilling arrangeres der vekslende særudstillinger, der sætter fokus på væsentlige tidsperioder, begivenheder og dansk design i det 20. århundrede.

2 piger klædt i retrotøj, spiller et brætspil i en stue fra 1950'erne

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
30 kr.
Yderligere priser:
Entré: Elev 30 kr. pr. person / Lærer 50 kr. pr. person. Rundvisning i den permanente udstilling: 450kr. Rundvisningen varer ca. 1 time. Materialet er gratis.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Fag:
Billedkunst, Dansk, Historie, Samfundsfag

Se alle tilbud fra: