Tidens Samling

Gå på opdagelse i den nære historie

Gå på opdagelse i dagligdagen i den nære fortids historie fra 1990-1999. Her er du velkommen til at sætte dig i møblerne, åbne skufferne, bladre i bøgerne og opleve den særlige atmosfære på helt tæt hold.

Opgaver om dagligdagen i forskellige årtier i det 20. århundrede.

Tag på en rejse tilbage i tiden til årtierne i det 20. århundrede. Ni stuer indrettet med originale møbler, nips og andre dagligdagsting fra årtierne, giver en helt særlig mulighed for at gå på opdagelse i tiden fra 1900-1999. På bordene ligger tidens aviser, blade og poesibøger sammen med håndarbejde og andet til tidsfordriv, der – sammen med bl.a. moden og teknologiers ændring – åbner øjnene for den rivende udvikling der er sket i det 20. århundrede.

Nøgleord: Fortid-nutid, historie, design, mode, teknologi, fritid og indretning.

Om Tidens Samling
Tidens Samling er et HANDS-ON museum for mode, form og bolig fra 1900-1999. Museets permanente udstilling er indrettet med tidstypiske stuer fra årtierne. Her kommer man helt tæt på den nære fortid, hvor man må sætte sig i møblerne, åbne skufferne, læse i bøgerne og prøve tøjet. 

Samlingens mange detaljer sætter erindringer i gang hos det voksne publikum, mens børn og unge lærer om tidligere generationers dagligdag. Museet rummer desuden et udklædningsområde, med rig mulighed for selv at prøve både originalt tøj, parykker, hatte og tilbehør fra de forskellige årtier.

Foruden den permanente udstilling arrangeres der vekslende særudstillinger, der sætter fokus på væsentlige tidsperioder, begivenheder og dansk design i det 20. århundrede.

To børn - en dreng og en pige - i 1930'er stuen. De kigger begge op på et billede, mens drengen peger på det.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
30 kr.
Yderligere priser:
Entré: Elev 30 kr. pr. person / Lærer 50 kr. pr. person. Rundvisning i den permanente udstilling: 450 kr. Rundvisningen varer ca. 1 time. Materialet er gratis.
Max deltagere:
32 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
1., 2., 3., 4., 5., 6.
Fag:
Billedkunst, Dansk, Historie, Samfundsfag

Se alle tilbud fra: