Tidens Samling

Gentænkning og genbrug af design

Hvordan har tøj, brugskunst, møbler, elektronik osv. ændret sig gennem tiderne? Kan man stadig få de samme ting? Hvordan ser de ud i dag? Hvad var moderne førhen og nu? Opgaver om håndværk og design.

Eleverne skal gå på jagt i Tidens Samlings permanente udstilling. Her skal de vælge en ting, de synes er interessant. Med udgangspunkt i udstillingen skal eleverne undersøge genstandens historie og sætte den i relation til nutiden. De skal med andre ord reflektere over ændringer mht. farver, form og funktion gennem tiderne samt re-designe deres genstand til brug i vores tid.

Opgaverne er delt i to faser: ”Under” og ”efter” besøget på Tidens Samling. Eleverne skal medbringe mobiltelefon til at tage billeder af genstandene og stuerne.

Nøgleord: Design, mode, form, funktion, materialer, historisk forståelse, samfundsudvikling, innovation og entreprenørskab.

Om Tidens Samling
Tidens Samling er et HANDS-ON museum for mode, form og bolig fra 1900-1999. Museets permanente udstilling er indrettet med tidstypiske stuer fra årtierne. Her kommer man helt tæt på den nære fortid, hvor man må sætte sig i møblerne, åbne skufferne, læse i bøgerne og prøve tøjet. 

Samlingens mange detaljer sætter erindringer i gang hos det voksne publikum, mens børn og unge lærer om tidligere generationers dagligdag. Museet rummer desuden et udklædningsområde, med rig mulighed for selv at prøve både originalt tøj, parykker, hatte og tilbehør fra de forskellige årtier.

Foruden den permanente udstilling arrangeres der vekslende særudstillinger, der sætter fokus på væsentlige tidsperioder, begivenheder og dansk design i det 20. århundrede.

Et kassettebånd fra 1980'erne, en telefon fra starten af 1900 og et 1970'er TV.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
30 kr.
Yderligere priser:
Entré: Elev 30 kr. pr. person / Lærer 50 kr. pr. person. Rundvisning i den permanente udstilling: 450kr. Rundvisningen varer ca. 1 time. Materialet er gratis.
Max deltagere:
32 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9.
Kompetenceområde:
Håndværk og design - Design, Håndværk og design - Håndværk - materialer, Historie - Historiebrug
Fag:
Billedkunst, Dansk, Håndværk og design, Historie, Samfundsfag
Læringsmål:
.

Se alle tilbud fra: