GULDKORN
Vi skal arbejde med korn, korntyper og kornets betydning i Danmarks historien. Og så skal vi bruge kornet til at bage lækre boller.
Undervisningsforløbet GULDKORN er målrettet indskolingen.
Et undervisningsforløb om korn og dansk landbrug
I 6000 år har vi i Danmark dyrket korn. I bondestenalderen dyrkede man hvede og byg. I bronzealderen begyndte man også at dyrke havre. Og i slutningen af jernalderen kom rugen til Danmark. Danmark er en nation opfostret på korn og den dag i dag producerer vi i Danmark stadig mellem 7-10 tons korn hvert eneste år.
Vi bruger korn i vores brød, øl og gryn men størstedelen af vores produktion bruges til foder i husdyrsproduktionen. Derved kan vi med kornets hjælp også få kød, æg og mælk på bordet.
I undervisningsforløbet GULDKORN skal eleverne arbejde med kornets Danmarks historie, og lave landbrugsaktiviteter tilpasset årstiden.
Vi skal arbejde med korn, korntyper og kornets betydning i Danmarks historien. Og så skal vi bruge kornet til at bage lækre boller.
Forløbet starter med en alderssvarende dialogbaseret rundvisning i udstillingerne. I fokus er bondens selvforsyning og især kornet, høsten og husdyrenes betydning for bonden, bondelivet og de traditioner, der er forbundet med høsten. Eleverne får kendskab til de fire kornarter og deres anvendelse før og nu.
Vi lægger vægt på kornets historie, kornet som middel til velstand og udvikling, kornets betydning i krig og fred og de gamle kornsorters oprindelse og betydning for fremtiden. Ved bagning kan eleverne vælge mellem forskellige gamle arter og opleve forskelle i smag, udseende og konsistens.
HØSTEN SKAL I HUS (AUG. + SEP.)
I høstsæson (ca. august + september) vil der være en merpris på 400 kr, til at dække omkostningerne til en ekstra formidler. Aktiviteterne her foregår i marken, hvor eleverne skal høste med segl, tærske med plejl og rense i sold som man gjorde det tidligere. Der bages stadig boller.