ivandet

Haven i havet

Haven i havet er et skoleforløb, der er målrettet udskolingen og den fællesfaglige
naturfagsprøve. Forløbet er bygget op omkring et besøg i ivandets muslingehave, men vi
anbefaler, at man arbejder videre med emnet efterfølgende i en elevstyret projektperiode
eller ved en eller flere lærestyrede lektioner. Ved booking modtager læreren
baggrundsviden, noget materiale til forberedelse af eleverne samt ideer til det videre
arbejde.

OBS forløbet er gratis for de 10 første bornholmske klasser i 2024, 2025 og 2026

Forløbets tema er regenerativ fødevareproduktion i havet. Eleverne bliver havbønder for en dag og stifter bekendtskab med arbejdet i en havhave, hvor der kan dyrkes blåmuslinger og tang. Under besøget skal eleverne undersøge hvordan en havhave kan producere sund mad til mennesker uden at sætte et negativt aftryk på planeten. Med naturvidenskabelige metoder arbejder eleverne med at forstå afgrøderne og det miljø de vokser i og får dermed indsigt i en bæredygtig fødevareproduktion der kan bidrage positivt til løsningen på tre af tidens store kriser; fødevarekrisen, biodiversitetskrisen og klimakrisen.

Forløbet er lavet i samarbejde med aktører i hele landet under udarbejdelse af organisationen Havhøst. De arbejder med at fremme regenerativ fødevareproduktion på havet i hele norden. Se mere her: https://www.xn--havhst-eya.dk/

En muslingeline fyldt med bittesmå muslinger. Begyndelsen på en have i havet.
En muslingeline fyldt med bittesmå muslinger

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
3000 kr. Gratis
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Biologi - Undersøgelse, Biologi - Perspektivering, Fysik/kemi - Undersøgelse, Fysik/kemi - Perspektivering, Madkundskab - Fødevarebevidsthed, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Biologi, Fysik/kemi, Innovation og entreprenørskab, Madkundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleverne får kendskab til nye ord og begreber indenfor emnerne havets ressourcer, næringskredsløb og bæredygtig fødevareproduktion
Eleverne lærer at forstå havet omkring sig
Eleverne får en praktisk tilgang til havets ressourcer
Eleverne udvider deres referenceramme indenfor bæredygtig fødevareproduktion