Vendsyssel Historiske Museum

Hekse i Vendsyssel

Tag med på tur i renæssancens Hjørring, hvor vi møder to vidt forskellige kvinder, der begge blev anklaget for at være hekse

Efter et besøg i museets byhistoriske udstilling, hvor eleverne får en kort intro til Hjørring by i perioden 1500-1700, går vi på en lille vandring i den ældste del af Hjørring. Her finder vi spor efter en tid, hvor livet var gennemsyret af overtro og frygten for det onde. I perioden blev flere kvinder fra Vendsyssel beskyldt for hekseri og retsforfulgt. Gennem to konkrete fortællinger om lokale hekseprocesser får eleverne et indblik i forskellene mellem mand og kvinde, samt klasseskel og retssystem i en periode, hvor kvinders rettigheder var væsentlig anderledes end i nutiden. 

Før forløbet: Det er en fordel, hvis eleverne på forhånd har et kendskab til reformation og tiden under Christian d.4's hekseforfølgelser. Find evt. inspiration til undervisningen her.

Tilbydes kun om tirsdagen

Hekseafbrænding

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
0 kr.
Yderligere priser:
Gratis for privat- og folkeskoler i Hjørring Kommune. Øvrige 700 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7.
Kompetenceområde:
Historie - Kronologi og sammenhæng, Kristendomskundskab - Kristendom
Fag:
Historie, Kristendomskundskab
Læringsmål:
På gåturen finder vi lokalhistoriske spor fra 1600-1700 tallets Hjørring og får en lokalhistorisk vinkel på de danske hekseprocesser i renæssancen og lærer om tro og overtro i tiden efter reformationen.