KØS Museum for kunst i det offentlige rum

Hverdagens teater - performanceworkshop

I hvor høj grad er vores adfærd styret af sociale normer og regler? Hvilke roller spiller vi hver især i hverdagens teater?

Tag med os på Københavns Hovedbanegård, hvor vi gennem performanceøvelser og observationer undersøger hverdagslivet på stationen, som var det et stort teater fyldt med skuespillere, der dag efter dag udfører det samme skuespil med samme roller: Den travle businessmand med computertasken, der går målrettet og med et fast blik. Turisten der går rundt om sig selv. Den farverige dame der stikker ud i den grå masse. De mange stjålne blikke og koreografien alle kender uden at vide det. 

Sammen rekonstruerer vi dele af en performance, der blev opført på Hovedbanegården, hvor vi skiftevis er teaterpublikum og en gruppe skuespillere undercover som rejsende, der træder en lille smule ved siden af den forventede opførsel. Hvordan reagerer folk, hvordan reagerer vi selv? Hvor meget skal der til for at forstyrre hverdagens teater?

Eleverne lærer både om performancekunst, og om hvordan vores adfærd er styret af sociale normer og regler i offentlige rum. 

Kontakt undervisningsansvarlig Sofie Andreassen san@koes.dk / 31561111 for booking og mød vores underviser under uret på Københavns Hovedbanegård.

Hverdagens teater - foto fra undervisning

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
600 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold
Fag:
Billedkunst, Dansk, Samfundsfag
Læringsmål:
Vi arbejder tværfagligt med metoder indenfor performancekunst kombineret med simple observationsmetoder.
Eleverne lærer både om performancekunst, og om hvordan vores adfærd er styret af sociale normer og regler.