Statens Museum for Kunst

I kunstnerens værksted - et fordybelsesforløb med billedkunstner

Kunstnere arbejder på lige så mange forskellige måder som vi er mennesker i verden. Nogle tager udgangspunkt i en ide, andre i et konkret materiale eller en kunstnerisk teknik. Nogle kunstnere arbejder med klassiske materialer som maling, marmor, blyant og papir men måske på nye måder. Andre laver kunst som er handlinger eller interventioner i et byrum. På SMK har vi eksempler på det meste. Men vi har også udøvende kunstnere som undervisere.

I dette forløb skal eleverne arbejde sammen med en kunstner fra SMK og afprøve kunstneriske praksisformer, hvor især processen er i fokus. Et overordnet tema aftales mellem skolen og SMK. Tidligere har vi arbejdet med temaer som Børnenes by, Fællesskaber og aktivisme, menneskekroppen, Portræt og identitet, Kunst og politik, Hjem etc.

Forløbet spreder sig over tre besøgsgange på SMK.

 

 

Forløb med billedkusntner
Workshop med billedkunstner i forbindelse med salget af de vestindiske øer.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 dage
Pris:
6500 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation, Håndværk og design - Håndværk - forarbejdning, Håndværk og design - Håndværk - materialer, Uddannelse og job - Personlige valg
Fag:
Billedkunst, Dansk, Håndværk og design, Innovation og entreprenørskab
Læringsmål:
Forløbets overordnede læringsmål understøtter målene for det tværgående emne innovation og entreprenørskab.

- at hjælpe eleverne ind i en skabende proces. Eleverne skal udvikle innovative og entreprenante kompetencer, så de kan anvende deres personlige, faglige og sociale ressourcer.

- at lade eleverne arbejde med varierede og praksisorienterede undervisningsformer, som appellerer til og udfordrer forskellige elevgrupper.

- at styrke elevernes proces og evne til at acceptere og kunne udholde usikkerhed.

- at hjælpe eleverne til at udtrykke kreativitet i forskellige former gennem æstetiske udtryk.

Se alle tilbud fra: