OFF - Odense International Film Festival

OFF i undervisningen – udskoling

OFF tilbyder gratis kortfilm i verdensklasse og tankevækkende filmsnak til undervisning.

OFF – Odense International Film Festival præsenter streamingplatformen OFFstream.dk og filmpodcasten "Kort er godt!" med skuespiller Claus Riis Østergaard og festivalleder Birgitte Weinberger.

Kortfilm er et velkendt og elsket format til undervisning, og OFF har gjort det supernemt at gå til.

OFFstream.dk finder du over 400 kortfilm, der tidligere har været vist på festivalen i Odense, og med vores nye podcast tilbyder vi også vedkommende og underholdende samtaler om udvalgte film.

Podcasten "Kort er godt!" tager naturligt sit udgangspunkt i det korte format: i hver episode vil værterne tale om en kortfilm, som ligger på OFFstream.dk. Alle har derfor mulighed for at se de korte film, før eller efter de lytter med. Der er ingen stjerner at uddele, ingen anmeldelsessnak; det er en samtale mellem to mennesker, der lige har set en film og deler den oplevelse, de har haft, med hinanden.

Ikke kun til mediefag

Der er en stor mangfoldighed i de film, der bliver sat fokus på i podcasten, og derfor også en bred pallette af tematikker såsom køn, krop, kærlighed, fattigdom, sex, venskab, forældreroller og meget mere.

Det ligger naturligvis til højrebenet at anvende kortfilmene og podcasten i mediefag, men det er vores klare overbevisning, at filmene og samtalerne er relevante i en bredere forståelsesramme, og de derfor kan integreres i forskellige fag:

Samfundsfag: The Rabbit Hunt, Detainment, Small Talk, Thick Skin, Dulce, Dinner for Few, Daimi, Habana. Særligt LGBTQ+ fokus: Pre-drink, Antiman og Amfi

Tysk: Die Jacke

Fransk:  Le Grand Bain, Raymonde or the Vertical Escape

Spansk: Merry Christmas

Dansk: Mommy, Min far forfra, Ernst og Lyset, Ud, spring over, ind, Amfi

 Det er gratis og til jer

Kort er Godt! Birgitte Weinberger og Claus Riis Østergaard samt OFFstream.dk.
©

OFF

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation, Dansk - Tale, Drama - Dramaanalyse, Drama - Dramaproduktion, Engelsk - Kultur og samfund, Engelsk - Mundtlig kommunikation, Filmkundskab - Filmanalyse, Filmkundskab - Filmproduktion, Fransk - Kultur og samfund, Fransk - Mundtlig kommunikation, Medier - Medieanalyse, Medier - Medieproduktion, Samfundsfag - Politik, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold, Spansk - Kommunikation, Spansk - Kultur og samfund, Tysk - Kultur og samfund, Tysk - Mundtlig kommunikation
Fag:
Dansk, Drama, Engelsk, Fransk, It og medier, Medier, Samfundsfag, Tysk
Læringsmål:
-