Museum Sønderjylland - Arkæologi

Jernaldermad

Eleverne skal fremstille et måltid mad over åben ild til hele klassen. De får viden om datidens råvarer og madproduktion, gøres fortrolig med ild og opnår en viden om vilde planter, som kan bruges i madlavningen.

Der findes ingen kogebøger fra jernalderen. Men makrofossiler, pollen, moselig og potteskår har afsløret datidens spiseseddel.

Dagen begynder med at det udendørs bålsted tændes med ildstål og flint og lerkrukkerne sættes over ilden. Eleverne skal være med til at koge suppe og grød, bage små brød, kærne smør og lave ost. 



Dagen afsluttes med en god historie omkring bålet og forhåbentligt fyldte maver.

Måltidet, som eleverne selv laver, kan gøre det ud for deres frokost. 

Eleverne opdeles i hold der får udstukket forskellige opgaver f.eks. urteplukning, passe bålet, kærne smør osv. 

Undervisningen foregår udenfor og fra april - okt.

Jernaldermad_pic

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
1650 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6.
Fag:
Biologi, Dansk, Historie