Museum Jorn

Jorn+Børn – inspirationskasser

Hvordan gør man Asger Jorn relevant for mindre børn? Hvordan kan man bruge Jorns metoder og arbejdsprocesser sammen med børn i børnehaver og indskoling? Museum Jorn har i samarbejde med Børnekultur Silkeborg og Creuni udarbejdet fem Jorn-inspirationskasser, som nu er klar til at blive lånt ud til dagtilbud og skoler i Silkeborg Kommune. Bor du uden for kommunen, kan inspirationshæfterne downloades på museets hjemmeside eller herunder. Med en mindre indsamling af materialer og rekvisitter er man i gang.

Jorn+Børn består af fem inspirationskasser, som kan lånes af Museum Jorn og benyttes i institutionen og skolen
De kan bruges i kort tid, hvor I f.eks. dykker ned i en af fortællingerne eller en af aktiviteterne i løbet af nogle timer. Eller kassen kan bruges som del af et større projekt, f.eks. over 3 uger og på tværs af institutionen/skolen. Det er op til jer, hvor meget I ønsker at arbejde med fortællingerne, værkerne og aktiviteterne.

De fem inspirationskasser har hver deres emne: Keramik, Maleri, Grafik, Vævning og Bøger
Hver kasse er bygget op omkring nogle historier, som Jorn fortæller, tre kunstværker og nogle aktiviteter, som hører til hvert værk. Kasserne indeholder desuden en række rekvisitter, som skal gøre Jorns univers mere levende og spændende for børnene.

En af rekvisitterne er en Asger Jorn-hånddukke, som pædagogerne/underviserne kan bruge, når de skal fortælle Asger Jorns historier. Dukken er fræk og sjov og snakker med en dyb mandestemme. De voksne kan også vælge at optræde som Asger Jorn med pibe og alpehue – og evt. islændersweater, hvis vi ellers kan få fat på de helt rigtige af slagsen. Det skal nok blive sjovt både for børn og voksne at møde Asger Jorn i dagtilbud og indskolinger over hele landet.

I kan downloade materialet på museets hjemmeside eller booke (inden for kommunegrænsen) en af de fem inspirationskasser på tlf. 86 82 53 88 eller reception@museumjorn.dk. Museum Jorn kører kassen ud til jer, og den kan sagtens genlånes.

Forslag til forberedelse og/eller efterbehandling i daginstitutionen
Når man har arbejdet med en af kasserne i institutionen/skolen, er det oplagt at besøge Museum Jorn. Her vil I sammen med museets formidler gå på opdagelse og se kunstværkerne i virkeligheden. I vil både se på nogle af de værker, I har arbejdet med, og måske på nogle andre. En række rekvisitter er med til at gøre oplevelsen spændende og nærværende for både børn og voksne. Der er også mulighed for at booke en workshop i museets værksted.

Jorn med sine keramiske arbejder
Asger Jorn med et udvalg af sine keramiske skulpturer.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
3, 4, 5, 6
Læreplanstemaer:
  • Alsidig personlig udvikling
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Social udvikling
Læringsmål:
Undervisnings- og læringsforløbene bidrager til skolernes og dagtilbuddenes opfyldelse af læringsmål. Jorn-kasserne er knyttet op til alle 6 læreplanstemaer og berører emner og temaer, der er aktuelle for målgruppen. Jorn-kasserne henvender sig til de 4-6-årige i børnehaverne og de 6-8-årige i skole og SFO.

Se alle tilbud fra: