Steno Museet

Kære krop, svære krop

Den superslanke Barbiedukke og den barmfagre og kraftige Venus fra Willendorf. Kropsidealer har der været mange af gennem tiden, men hvor kommer de fra? Det udforsker eleverne i denne workshop, hvor de arbejder med og reflekterer over, hvordan fællesskabets idéer om skønhed og sundhed har udviklet sig.

Rammen for læringsforløbet er Steno Museets udstilling “Kære krop, svære krop”. Her formidles forskellige tiders kropsidealer i et kulturhistorisk og samfundsmæssigt perspektiv, og hvordan de har udviklet sig frem til i dag. Eleverne forholder sig aktivt til spørgsmål om, hvor kropsidealer kommer fra, hvordan de ser ud, og hvordan de påvirker os.

Eleverne møder den nøgne krop på store fotos i “Omklædningsrummet”, og vi diskuterer, hvordan man gennem tiden har forsøgt at ændre på den naturlige krop med bl.a. androgene anabole steroider, korsetter og implantater.

I workshoppen er der lagt op til debat om bl.a. kulturelle normer, krop og sundhed og badning efter idræt.

På Steno Museet holder vi uge sex hele året

Du kan få masser af inspiration til din undervisning på undervisningssitet kærekrop.dk, som tager afsæt i næsten 2000 personlige udsagn om kroppen fra udstillingen "Kære krop, svære krop".

Du har også mulighed at downloade eller bestille en revidereret udgave af Kend din kropspolitik. Science Museerne 2020. For mere info og bestilling af gratis klassesæt - klik ind på kropspolitik.dk

Unge kigger på skærm med afstemningsresultat
KÆRE KROP, SVÆRE KROP
Foto

Steno Museet

©

Steno Museet

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
475 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Biologi - Perspektivering, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab - Køn, krop og seksualitet
Fag:
Biologi, Dansk, Samfundsfag, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Læringsmål:
Eleverne har viden om kulturelle og sociale normer og idealer for køn, krop og seksualitet.

Eleverne kan forholde sig til og diskutere kropsopfattelse og kropsidealer og relatere det til den naturlige krop og dens udvikling.