Vendsyssel Historiske Museum

Katten Katharina

Gå på opdagelse, og hør kattens skøre fortællinger.

På tur rundt i museet med katten Katharina. Katharina bor på museet og fortæller om nogle af genstandene i udstillingen og vil også gerne, så godt som muligt, besvare alle mulige spørgsmål. 

I kan med fordel gå Gåtur 3 fra folderen "Kulturtur med Katten Katharina" som forberedelse til besøget. Gåturen tages på egen hånd. Medbring folder og bykort, og læs højt og hør derved Katharina fortælle historier fra byen. 

Inden besøget: Før besøget har I mulighed for, at Lone fra museet kommer på besøg og fortæller lidt om, hvad vi skal lave på museet og fx viser billeder af de mange spændende ting, vi skal se. På den måde er der skabt en tryg ramme om besøget og for børnene vil der være en vis genkendelighed i aktiviteterne på museet.

Efter besøget: Sørg for fx at tage en masse billeder på jeres tur og lad billederne være udgangspunkt for en samtale om jeres besøg. Lav også gerne andre aktiviteter med udgangspunkt i besøget. I kan fx tegne katten Katharina eller nogen af de spændende genstande, I så på museet. På den måde rodfæstes besøget og børnenes udbytte bliver større.   

Katharina

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Gratis for privat og folkeskoler i Hjørring Kommune. Øvrige 800 kr.
Max deltagere:
20 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Alsidig personlig udvikling
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
Læringsmål:
Børnene udvikler sprog og nysgerrighed på turen rundt i museet, som tager udgangspunkt i børnenes optagethed.