Tidens Samling

Kommunikation i det 20. århundrede

Hvad er en skrivemaskine? Hvordan kommunikerede mine bedsteforældre, da de var børn? Hvad vil mine børnebørn mon tænke om min barndom? Opgaver om teknologier og kommunikation i det 20. århundrede til brug før, under og efter besøget på Tidens Samling.

Med fokus på teknologier som radioen, grammofonen, kassettebåndet og deres udvikling undersøger og oplever eleverne, hvordan teknologierne har ændret sig, siden deres forældre eller bedsteforældre var børn. Med udgangspunkt i den nære fortid skal eleverne reflektere over, hvordan deres fremtidige børnebørn vil kigge tilbage på deres barndom og de nutidige teknologier.

I opgaverne tages der udgangspunkt i elevernes egen families fortællinger om teknologier. Opgaverne er derfor delt op i før, under og efter besøget på Tidens Samling.

Eleverne skal medbringe mobiltelefon til at tage billeder af teknologierne.

Nøgleord: Fortid-nutid, fremtid, teknologi, kommunikation og familie.

Om Tidens Samling
Tidens Samling er et HANDS-ON museum for mode, form og bolig fra 1900-1999. Museets permanente udstilling er indrettet med tidstypiske stuer fra årtierne. Her kommer man helt tæt på den nære fortid, hvor man må sætte sig i møblerne, åbne skufferne, læse i bøgerne og prøve tøjet. 

Samlingens mange detaljer sætter erindringer i gang hos det voksne publikum, mens børn og unge lærer om tidligere generationers dagligdag. Museet rummer desuden et udklædningsområde, med rig mulighed for selv at prøve både originalt tøj, parykker, hatte og tilbehør fra de forskellige årtier.

Foruden den permanente udstilling arrangeres der vekslende særudstillinger, der sætter fokus på væsentlige tidsperioder, begivenheder og dansk design i det 20. århundrede.

En pige snakker i en drejeskivetelefon fra 1970'erne

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
30 kr.
Yderligere priser:
Entré: Elev 30 kr. pr. person / Lærer 50 kr. pr. person. Rundvisning i den permanente udstilling: 450 kr. Rundvisningen varer ca. 1 time. Materialet er gratis.
Max deltagere:
32 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Fag:
Dansk, Historie, Medier, Samfundsfag

Se alle tilbud fra: