Louisiana Museum for Moderne Kunst

Kroppens sprog

Hvad fortæller kroppen? Hvordan tyder vi kroppens sprog? Vi kigger på kroppen i kunsten og ser på, hvordan kunstnere bruger kroppen som del af en fortælling, fx om følelser og forhold mellem mennesker. Imens vi undersøger kroppen i kunsten, bruger vi også vores egen krop og sansning.

I forløbet stiller vi skarpt på udvalgte værker fra Louisianas samling. Vi inddrager værker, der dækker en bred vifte af kunstneriske udtryksformer, fx maleri, fotografi, skulptur, videokunst og installation. Undervejs inddrager vi kropslige øvelser, skitsetegning og processkrivning. I værkstedet skaber de yngste elever deres egne fortællinger i skulptur.

Giacometti
Nordfløjen. Giacometti-salen med skulpturen 'Gående mand' fra 1960.
Foto

Kim Hansen, 2014

©

Succession Alberto Giacometti/VISDA 2018

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
500 kr.
Yderligere priser:
1 time 500 kr. / 2 timer med værkstedsbesøg 950 kr. Gratis for Københavnske folkeskoler og kommunale og private dagbehandlingstilbud
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
2., 3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation
Fag:
Billedkunst, Dansk, Håndværk og design, Historie, Innovation og entreprenørskab, Medier, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Læringsmål:
Vi lærer om kroppen i moderne kunst og undersøger, hvordan kroppen optræder som motiv og som fortælling om menneskelige følelser, relationer og grundvilkår.