Ordrupgaard

Kunst under åben himmel

Tag på oplevelse i Ordrupgaards Kunstpark og Kunstlegeplads, hvor eleverne kan opleve, udforske, sanse og mærke kunsten på egen krop.

Tag på oplevelse i Ordrupgaards Kunstpark og Kunstlegeplads, hvor eleverne kan opleve, udforske, sanse og mærke kunsten på egen krop.

I dette forløb går vi opdagelse i Ordrupgaards park, hvor I får kunstoplevelser på internationalt niveau. Her er samlet nogle af de bedste, internationalt anerkendte kunstnere – danske såvel som udenlandske. Alle værker er permanente og skabt specielt til stedet. Med andre ord finder I ikke den samme oplevelse noget andet sted i verden.

Oplev f.eks. dansk-islandske Olafur Eliassons skulptur, der indhyller sine omgivelser i tåge, hver gang vinden ændrer retning. I kan også klatre rundt på den høje, labyrintiske bambuskonstruktion, som er skabt af den amerikanske kunstnerduo Doug & Mike Starn, eller gå rundt i danske Jeppe Heins fantastiske spejllabyrint. 

Sammen med museets underviser undersøger I udvalgte kunstværker i parken. Forløbet inviterer til en anderledes museumsoplevelse end i det traditionelle museumsrum, hvor eleverne kan opleve kunsten på en mere kropslig måde. Her må man klatre, hoppe, løbe og gemme sig i værkerne! 

Det er muligt at bestille et forløb i parken alle dage i tidsrummet kl. 8-18. 
OBS.
Der er adgang til værkerne i hele sommerhalvåret fra den 1. april til den 1. oktober.  I  dårligt vejr kan nogle værker være lukket af sikkerhedsmæssige hensyn.

Værk af Jeppe Hein. Foto: Andreas Omvik
Jeppe Heins 1 Dimensional Mirror Mobile. Foto: Andreas Omvik

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
45 min.
Pris:
550 kr.
Yderligere priser:
Éntre til parken er gratis.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation, Dansk - Tale
Fag:
Billedkunst, Dansk, Elevernes alsidige udvikling
Læringsmål:
Eleverne tilegner sig viden om samtidskunstens udtryksformer og får øvelse i at formulere egne oplevelser og sansninger i æstetisk sprog.