Vendsyssel Historiske Museum

Lejrskole i Mosbjerg

Oplev oldtidslandskabet, det gamle husmandssted og den skønne natur på landskabs- og landbrugsmuseet i Mosbjerg.

Vendsyssel Historiske Museums afdeling i Mosbjerg omfatter to landbrugsejendomme, som ligger i et smukt og storslået landskab med høje bakker og dybe slugter. Ved gården Højen er der sovesal, undervisningslokaler samt et stort køkken. Her findes også en lille informationsudstilling, hvor områdets natur- og kulturhistorie præsenteres. I området er der desuden bålplads og læskure, og der er udlagt en række afmærkede stier gennem de forskellige landskabsformer forbi oldtidsminder og andre kulturspor.

Tæt ved Højen ligger et husmandssted, der drives som i begyndelsen af 1900-årene. Husmandsstedet drives som et arbejdende frilandsmuseum, hvor eleverne kan prøve kræfter med fx tøjvask og madlavning på et støbejernskomfur. På gården Bjørnager er der en stor landbrugsudstilling med maskiner og redskaber fra perioden 1900-1950 og et righoldigt billedmateriale om hverdagen på landet dengang.

Som en del af jeres ophold er det muligt at booke forløb hos skoletjenesten fx. legetøjsværksted, madlavning over bål eller en tusmørketur i landskabet. Gratis for skoler i Hjørring Kommune. Øvrige skoler betaler 700 kr. pr. forløb. Kontakt skoletjenesten ved VHM for yderligere information.

Lejrskole i Mosbjerg

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Yderligere priser:
Første overnatning 60 kr. pr. person; efterfølgende overnatninger 40 kr. pr. person + forbrug og slutrengøring 500 kr.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Biologi - Undersøgelse, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Biologi, Historie
Læringsmål:
På lejrskolen er der mulighed for at skræddersy en række forskellige forløb til en bred vifte af fag og læringsmål.