M/S Museet for Søfart

Livet om bord - Kost, sundhed og levevilkår

Museets oplevelsesrige og sanselige udstillinger danner rammen om undervisningsforløbet, hvor museumsunderviserne sammen med eleverne går i dybden med sømandens kost, sundhed og levevilkår.

https://mfs.dk/livet-om-bord

I forløbet lærer eleverne om mad og sundhed til søs. Hvad har sømænd spist, og hvordan har maden udviklet sig? Hvordan har livet til søs og søfolks levevilkår været gennem tiden?

Både lugte- og smagssansen vil blive aktiveret, mens eleverne bliver klogere på sømandens levevilkår til søs i de forskellige historiske skibsepoker. Forløbet indeholder aktiviteter, som eleverne skal udføre individuelt, i mindre grupper og fælles med klassen.

https://mfs.dk/livet-om-bord

Der smages beskøjter
Livet om bord
Foto

Maria Dønvang

©

M/S Museet for Søfart

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
650 kr.
Yderligere priser:
Gratis for folkeskoler i Københavns kommune
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Dansk - Kommunikation, Matematik - Matematiske kompetencer, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Dansk, Matematik, Natur/teknologi
Læringsmål:
-Eleven får styrket sine matematiske kompetencer. Der arbejdes med modellering og
anvendes metoder til beregninger med naturlige tal. Der arbejdes med enkle diagrammer
og tabeller.
-Eleven lærer enkle råd om sundhed
-Eleven får styrket sine perspektiveringskompetencer ved at sammenligne egne vilkår med
andres vilkår gennem historien og relatere viden fra natur/teknologi til sig selv.
-Eleven får styrket sine kommunikative kompetencer ved at dele egne resultater og
erfaringer