MADEN
Vores landbrugshistoriske køkkenhave inddrages, når eleverne i køkkener fra forskellige perioder laver årstidens mad.
Undervisningsforløbet MADEN kan bookes fra 6. klasse
Et undervisningsforløb om madens kulturhistorie
For 15.000 år siden knoklede stenaldermennesket hårdt for hvert enkelt måltid! I dag har vi supermarkeder, køleskab, ovn og komfur der tager en stor del af arbejdet. Men hvordan kom vi fra stenaldermenneskets mad over bål til der hvor vi er i dag. Hvad har haft indflydelse på udviklingen og hvordan tror I at fremtiden ser ud? I et undervisningsforløb om MADEN på Det Grønne Museum arbejder vi med madens kulturhistorie i praksis.
Forløbet tager udgangspunkt i traditionelle danske råvarer, og særligt hvad der er til rådighed af årstidens grøntsager i vores 6000 m2 store landbrugshistoriske have.
Forløbet starter med en kort velkomst og præsentation af museet, samt en lille rundvisning i udvalgte udstillinger. Derefter følger en introduktion til den landbrugshistoriske have og vores historiske køkkener, hvor eleverne skal have fingrene i den historiske bolledej. Eleverne skal røre, bage, koge og smage sig igennem historien.
Et forløb om MADEN foregår primært i MADENS HUS. Eleverne deles op i grupper og arbejder i køkkener der strækker sig over flere hundrede års dansk køkkenhistorie. Vi bevæger os fra ildstedet i 1600-tallet, over brændekomfuret i 1900-tallet til gaskomfuret i 1950’erne, de elektriske kogeplader i 60’erne og 70’erne og helt op til det moderne induktionskomfur i nutiden. Der arbejdes med opskrifter, ingredienser og køkkenredskaber der passer til køkkenets tidsperiode.
Et undervisningsforløb om maden afsluttes med fællesbuffet og evaluering af arbejdet i de forskellige køkkener.