Moesgård Museum

Mød Mennesket

På Moesgaards trappe undersøger vi nedslag i den menneskelige evolutionshistorie. Ved at iagttage de forskellige mennesketyper, som på trappen er gengivet så præcist som videnskaben formår, kan eleverne selv blive klogere på, hvordan arterne har udviklet sig, og hvorfor vi ser ud som vi gør i dag.

Med udgangspunkt i elevernes egne iagttagelser, undersøger vi forskellene og lighederne i menneskearternes kropsbygning og biologi. Alle observationer er relevante og intet er for stort eller for småt. Fx kan lilletåens proportionelle formindskning igennem årene fortælle os meget om vores evolution. Alle disse betragtninger, alle observationerne, viser, hvordan mennesket ændrede sig over tid, leder os frem til en forståelse af menneskets evolution, og hvorfor vi i dag ser ud som vi gør. 

  • 1 time
    Dette forløb indeholder ikke tegning. I grupper får eleverne præsenteret viden om den menneskelige evolutionshistorie. Undervejs vil der blive stillet inddragende spørgsmål og afslutningsvis vil vi give kvalificerede bud på, hvordan fremtidens mennesker mon ser ud.
  • 1,5 time
    Samme gennemgang om den menneskelige evolution som forløbet på 1 time, inklusiv iagttagelsestegning, som beskrevet i forløbsbeskrivelsen.
  • 2 timer
    Samme som forløbet på 1,5 time, med mere tid til detaljeret tegning, dialogisk inddragelse og afslutningsvis refleksion over nutidens og fremtidens menneskelige udvikling.
Mød Mennesket
Mød Mennesket
Foto

Fotolab Moesgaard Museum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
900 kr.
Yderligere priser:
1,5 time 1.100 kr., 2 timer 1.350 kr.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Ungdomsuddannelse:
EUD, EUX, HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Biologi, Historie, Naturgeografi
Læringsmål:
Menneskets evolution

Se alle tilbud fra: