Havhøst

Muslingefarmen

I forløbet Muslingefarmen får eleverne viden om lokal dyrkning af muslinger, muslingen som bæredygtig råvare, og muslingens tilberedning og smag. Eleverne skal opleve havnens liv og erfare hvordan maden bliver til. Fortællingen begynder med mikroskopiske muslingelarver i havnen og ender med dampende varm muslingesuppe. De emner de skal igennem for dagen er bl.a. lokale, naturlige ressourcer, muslingen som filterdyr og fødevare, madlavning og madkultur.

Under et besøg på Bølgemarken får I mulighed for at prøve kræfter med nogle af de mange opgaver, som havbonden dagligt tumler med. I lærer om havnens liv og oplever, hvordan maden bliver til ­fra mikroskopiske muslingelarver i havnen til dampende varm muslingesuppe.

Klassetrin: 4. – 10. klasse. Vi tilpasser!

Fag: Natur/teknologi, biologi og madkundskab.

Emner: Madlavning, madkultur, økosystemer, lokale ressourcer, organismer, natur og miljø, bæredygtighed

Varighed: 2,5 timer. Forud for forløbet fremsendes forberedelsesmateriale i form af tre videoer, som vi vil bede jer om at se – enten i klassen, eller som lektie derhjemme. Til videoerne hører enkelte spørgsmål, som I med fordel kan diskutere inden jeres besøg.

Aktiviteter: Et besøg på Bølgemarken kan variere afhængigt af vejr og vind, men vil i hovedtræk bestå af følgende typer af aktiviteter:

  • Praktisk arbejde ifm. drift af Bølgemarken: Høst, vedligehold og såning og omstrømpning af “muslingestrømper”.
  • Videnskabeligt arbejde med havnens organismer: muslingedissektion og filtreringsforsøg.
  • Tilberedning af muslinger og fællesspisning.

Praktisk: Muslingefarmen finder sted på Kalvebod Bølge, ud for Marriott Hotel. Vi mødes ved container 7, lige ved siden af Kajakhotellet. Der kan være koldt og blæsende, så husk varmt og praktisk tøj, der godt kan tåle at blive beskidt. Der vil være smagsprøver på muslinger, men husk alligevel madpakker, særligt hvis forløbet strækker sig over frokost.

Deltagerantal: Maks. 28 elever og min. 2 lærere (er I flere, så skriv det til os, så prøver vi at finde en løsning).

Pris: Vores gratis forløb er udsolgt resten af 2025. Derfor koster forløbet 4000 kr. Vi er tilbage med flere gratis forløb i 2026.

Vi glæder os til at tage imod jer!

Skolen i Sydhavnen har netop hevet et par fuldvoksne muslingestrømper op.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2½ time
Pris:
4000 kr.
Yderligere priser:
Vores gratis forløb er udsolgt resten af 2025. Derfor koster forløbet 4000 kr. Vi er tilbage med flere gratis forløb i 2026.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Biologi - Undersøgelse, Madkundskab - Fødevarebevidsthed, Madkundskab - Mad og sundhed, Madkundskab - Madlavning, Madkundskab - Måltid og madkultur, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Biologi, Madkundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
Undervisningen understøtter særligt madkundskab, ved at berøre flere kompetence- og læringsmål - særligt indenfor Fødevarebevidsthed, Mad og Måltidskultur og Madlavning med fokus på teknik. Undervisningen understøtter endvidere natur/teknologi, ved at eleverne får konkret viden om muslingen som organisme, dens livscyklus og det økosystem den indgår i. Når eleverne går hjem, vil de kunne anskue muslingen både som et biologisk dyr, men også som en spændende og sund råvare i det grønne køkken.

Se alle tilbud fra: