Tidens Samling

Nips og pynt i det 20. århundrede

Hvordan var indretningen anderledes under Danmarks besættelse? Hvor meget indflydelse har religion haft på det pynt, man havde i sin stue? Hvilke pynteting stod i dine forældres og bedsteforældres hjem? Opgaver om indretning, design, nips og pynt.

Opgaver om indretning, design, nips og pynt i det 20. århundrede til brug før, under og efter besøget på Tidens Samling.

Med fokus på indretningen i de otte stuer undersøger eleverne, hvordan vigtige begivenheder i samtiden satte deres præg på indretning, pynt og design. Eleverne kan forestille sig at leve i et af årtierne og tænke over, hvad der var vigtigt, når man skulle købe ting til hjemmet, og reflektere over, hvordan deres fremtidige børnebørn mon vil se på den måde, de indretter og pynter deres værelser derhjemme.

I opgaverne tages der udgangspunkt i den måde, elevernes egen families hjem så ud og var dekoreret, og opgaverne er derfor delt op i før, under og efter besøget på Tidens Samling. Eleverne skal medbringe mobiltelefon til at tage billeder af indretningen.

Nøgleord: Fortid-nutid, fremtid, design, historieskabende, historieskabt.

Om Tidens Samling
Tidens Samling er et HANDS-ON museum for mode, form og bolig fra 1900-1999. Museets permanente udstilling er indrettet med tidstypiske stuer fra årtierne. Her kommer man helt tæt på den nære fortid, hvor man må sætte sig i møblerne, åbne skufferne, læse i bøgerne og prøve tøjet. 

Samlingens mange detaljer sætter erindringer i gang hos det voksne publikum, mens børn og unge lærer om tidligere generationers dagligdag. Museet rummer desuden et udklædningsområde, med rig mulighed for selv at prøve både originalt tøj, parykker, hatte og tilbehør fra de forskellige årtier.

Foruden den permanente udstilling arrangeres der vekslende særudstillinger, der sætter fokus på væsentlige tidsperioder, begivenheder og dansk design i det 20. århundrede.

Nips og pynt fra 1900-1915 og 1980'erne
Nips og pynt i det 20. århundrede

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
30 kr.
Yderligere priser:
Entré: Elev 30 kr. pr. person / Lærer 50 kr. pr. person. Rundvisning i den permanente udstilling: 450 kr. Rundvisningen varer ca. 1 time. Materialet er gratis.
Max deltagere:
32 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Fag:
Dansk, Historie, Samfundsfag

Se alle tilbud fra: